Схеми вірусних рілс: ТОП-4 варіанти для різних випадків

03.05.2024 14:40

Схеми вірусних рілс: ТОП-4 варіанти для різних випадківНавіть якщо ви не професійний блогер, то вам все одно хочеться, щоб ваші рілс (Reels) «залітали», чи не так? Ось тільки як це зробити? На цей випадок є дієві схеми вірусних рілс, і ми пропонуємо для ознайомлення ТОП-4 варіанти таких схем.

Вірусні — це ті рілс, які користувачі платформи із задоволенням розповсюджують самі, роблячи репости, а також активно коментують і лайкають. Аби той чи інший ролик «завірусився», автори контенту йдуть на різні хитрощі, намагаючись створити щось по-справжньому «чіпляюче».

Коли здається, що створений вами ролик дуже гарний, але він все одно не «віруситься», подумайте, що може заважати його поширенню. Цілком можливо, що насправді він не зачіпає емоції аудиторії і не провокує бажання доглянути його до кінця, а це негативно позначається на охопленнях: якщо ролик прогорнуть у стрічці вже в перші пару секунд, алгоритми не пропонуватимуть його іншим користувачам.

Щоб допомогти авторам контенту отримувати хороші охоплення, досвідчені блогери та фахівці з просування в соціальних мережах (SMM) вже давно розробили схеми структури Reels, в яких враховуються фактори впливу на цільову аудиторію і які допомагають уникнути прогортання стрічки у перші 3 секунди, спонукаючи глядачів дивитися ролики до кінця.

Схема №1

Це класична і, мабуть, найпоширеніша схема, яка підійде для різних ніш і форматів рілс.

Складіть негативний заголовок

Негативні заголовки вважаються в SMM дуже ефективними тригерами, тобто елементами, які змушують привернути до себе увагу і продовжити читання тексту або перегляд відео. Коли ви кажете людям «не робіть чогось», вони з почуття суперечності та цікавості залишаються з вами далі.

Додайте роздуми

Продовжуйте утримувати увагу, отриману за допомогою негативного заголовка. Аргументуйте свою позицію, надавши переконливі факти чи кейси. Глядачі повинні мати ту чи іншу користь з того, що дійшли з вами до цього етапу.

Зробіть подвійний заклик до дії

Завершіть рілс закликом до тієї дії, яку ви хочете отримати від глядача, — підписки, лайку, коментарю, переходу на сайт тощо. Причому бажано, щоб заклик був подвійним, тобто відображався і в тексті вашого рілса, і в його описі.

Схема №2

Підходить для рілс, які «закриють» ті чи інші популярні заперечення цільової аудиторії, що заважають робити цільові дії.

Зробіть заголовок «Хочу, але з якоїсь причини не можу»

Будуйте заголовок рілс за принципом «я хочу [мета вашої аудиторії], але [причина вашої аудиторії, через яку вона не може зробити бажане]».

Дайте рішення, яке нівелює заперечення

Якщо вдасться вгадати «біль» цільової аудиторії в заголовку, то такий рілс неодмінно приверне до себе увагу та спонукає ділитися ним з усіма тими, кому, на думку користувачів, тема близька та «відгукується». Залишається лише запропонувати рішення, яке покаже, що причину, через яку глядачі не можуть зробити те, що їм хочеться, можна усунути.

Схема №3

Схема підходить для так званих розмовних рілс і підвищує експертність автора контенту в очах цільової аудиторії.

Створіть заголовок, що висвітлює проблему ЦА

Вам потрібен чіпляючий заголовок, присвячений важливій для ЦА проблемі.

Додайте «гачок»

Це мають бути текст, фото або відео, що продовжують тему, вказану в заголовку, і змушують глядачів доглядати ролик до кінця.

Зробіть основну частину

Розкрийте тему глибше, вкажіть, що може статися, якщо проблему не буде вирішено.

Запропонуйте приклад рішення

Дайте 1 можливий варіант вирішення проблеми, щоб продемонструвати, що ви знаєте, про що кажете.

Зробіть заклик до дії

Запропонуйте глядачам виконати цільову дію, щоб отримати більше корисної інформації на цю тему, наприклад, інші варіанти вирішення проблеми.

Схема №4

Така схема підійде для коротких естетичних рілс, коли немає можливості довго знімати та монтувати складний ролик. У структурі ролика за цією схемою буде всього 2 основні елементи.

Зробіть заголовок, в якому йдеться про важливу проблему ЦА

Цільова аудиторія дивиться ті рілс, які її чимось зачіпають, і найчастіше глядачі віддають перевагу роликам, які стосуються важливих проблем, що складно піддаються вирішенню.

Додайте підпис «Дізнайтеся про вирішення проблеми в описі»

Запропонуйте глядачам дізнатися, як вони можуть вирішити свою проблему, в описі під вашим роликам. Але не давайте повного рішення, а лише вкажіть один або два прості варіанти, а потім запросіть виконати цільову дію, щоб отримати доступ до іншої інформації.

Описані схеми Reels, звичайно, є орієнтовними і вимагають адаптації під конкретні ніші або тематики, але за їх допомогою можна створювати ролики, які дійсно мають шанси стати вірусними, тому обов'язково спробуйте, вибирайте відповідні саме вам варіанти, не бійтеся експериментувати і аналізувати отримані результати - тільки сміливість і комплексний підхід дозволять досягти поставленої мети!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7797