5 порад для догляду за шкірою влітку

24.04.2024 09:04

5 порад для літнього догляду за шкіроюУсім відомо, що влітку шкіра потребує більшого захисту від сонця. Але запастися засобами з SPF (і почати ними користуватися) — це не єдине, що варто змінити у своїй процедурі догляду за шкірою в теплу пору року. Ось 5 порад щодо догляду за шкірою влітку, які допоможуть вам зберегти її свіжість і здорове сяйво навіть у спекотну погоду.

Порада № 1: перейдіть на засоби з легкою текстурою

У спекотну й суху погоду щільні засоби для догляду за шкірою можуть зробити її жирною на вигляд і на дотик, а також призвести до закупорювання пор і запалень (особливо якщо у вас жирна або комбінована шкіра). Щоби цього не допустити, вмивайтеся легкою пінкою, замініть крем або олійку для зняття макіяжу на міцелярну воду й перейдіть на легкий зволожувальний крем з SPF. Дехто вважає найкращим зволожувальним засобом для літнього сезону гель алое вера; якщо ви одна з них, не забувайте також наносити сонцезахисний крем перед виходом із дому.

Порада № 2: будьте обережні з хімічними пілінгами

Літо — не найкращий час для хімічного пілінгу, оскільки кислоти та ензими роблять шкіру більш вразливою до сонячних променів. Процедури хімічного пілінгу можна проводити влітку, але при цьому важливо дотримуватися певних запобіжних заходів: не робіть глибинний пілінг; тримайтеся подалі від прямих сонячних променів, поки шкіра лущиться; докладіть максимум зусиль, щоб захистити шкіру від ультрафіолетового випромінювання після процедури. Якщо ваша шкіра схильна до підвищеної чутливості, краще влітку все ж таки уникати хімічних пілінгів.

Порада № 3:… й із сироватками теж!

Загалом, сироватки є чудовим доповненням до процедури догляду за шкірою, оскільки вони легкі та багаті на активні інгредієнти. Однак деякі із цих інгредієнтів, такі як ретиноїди та AHA, підвищують чутливість шкіри для ультрафіолету. Краще обирати сироватки з такими активними інгредієнтами, як гіалуронова кислота, кераміди, пептиди, сквален або сквалан, колаген, еластин тощо.

Порада № 4: не бійтеся експериментувати з домашніми масками для обличчя

Літо — це сезон свіжих фруктів та овочів, які є багатим джерелом вітамінів, мінералів, антиоксидантів, ензимів, фруктових кислот та інших корисних для шкіри речовин. Було б так прикро втратити таку доступну можливість побалувати свою шкіру! Якщо ви давно хотіли спробувати домашні маски для обличчя зі свіжими овочами або фруктами, літо — ідеальний час для цього.

Порада № 5: у жодному разі не виходьте з дому без SPF!

Ми вже кілька разів про це згадували, але ніколи не завадить нагадати про важливість захисту від сонця влітку. Б’юті-продукти з SPF просто необхідні, і це не обговорюється. У помірно сонячну погоду може вистачити зволожувального крему та бальзаму для губ з SPF, але на пляжі чи коли ви просто проводите багато часу на вулиці у спекотний день необхідний санскрін.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/978