Як зробити ламінування брів удома?

30.04.2024 13:41

Як зробити ламінування брів удома?Красиві доглянуті брови мають не менше значення, ніж, приміром, зачіска чи манікюр, але, зізнайтеся чесно, чи хочеться вам щодня возитися з їхнім підфарбовуванням та укладанням? Якщо ні, то ламінування брів, - це, можливо, саме той варіант, який вам потрібен, а ми розповімо прямо зараз, як зробити цю процедуру навіть у домашніх умовах.

Волоски брів, як і волосся на голові, складаються з декількох шарів. Центральним шаром є кортекс, який займає до 90% товщини волоска і відповідає за його міцність і еластичність. Це найважливіша частина в будові волосся і саме від неї залежить, чи будуть волоски прямими або будуть завиватися, чи будуть вони жорсткими або м'якими.

За жорсткість та пружність волосків у структурі кортексу на молекулярному рівні відповідають особливі хімічні зв'язки, які називають дисульфідними. Ці зв'язки дуже міцні, їх не зруйнувати ні водою, ні стандартними очищувальними засобами, ні фіксуючими восками, милом або гелями, а тому волоски брів завжди зберігають вихідну жорсткість і повертаються у вихідне положення, навіть якщо їх укладати регулярно.

У результаті тим, у кого від природи брови неслухняні, доводиться замислюватися, що б такого зробити, аби нарешті «приборкати» їх. На цей випадок і була придумана процедура ламінування брів (на сленгу професіоналів - ламі), сенс якої полягає в тому, що волоски спочатку піддаються впливу сильних реагентів, що руйнують дисульфідні зв'язки в структурі кортексу, а потім фіксуються в потрібному положенні і обробляються складом, що містить відовлювальні компоненти, такі як кератин.

В результаті брови стають м'якими і слухняними, добре піддаються укладанню і при цьому набувають здорового блиску і щільності, стають зволоженими. Подібний ефект зберігається протягом періоду від декількох тижнів до кількох місяців, що істотно полегшує повсякденну б'юті-рутину і дозволяє без особливих зусиль зберігати красиві акуратні брови.

В наш час засоби для ламінування брів продаються вже готовими наборами, що включають усі необхідні продукти та інструменти для виконання цієї процедури. «Комплектація» кожного набору може бути своя, крім того, у різних виробників можуть відрізнятися і формули активних продуктів, і це означає, що без професійних знань та навичок буде дуже складно правильно підібрати засоби з різних лінійок самостійно.

Ось чому, якщо ви зважилися на домашнє ламінування брів, то краще купувати один із подібних наборів, де всі засоби «дружать» один з одним. При цьому обов'язково вивчіть інструкцію, надану виробником, і з'ясуйте, яких саме ефектів слід очікувати після виконання процедури, як доглядати брів після ламінування, що можна і що не можна робити перед ламі.

Ламінування брів удома: основні етапи

У домашніх умовах технічно виконати ламінування брів досить просто, але все-таки справу доведеться мати з агресивними складами, тож майте це на увазі і дійте дуже акуратно і обережно. Обов'язково переконайтеся, що у вас немає алергії на вибрані засоби, провівши за добу чи дві до процедури тест на згині ліктя.

Коли тест проведено і ви бачите, що негативних реакцій на склади з набору для ламінування немає, можна приступати безпосередньо до процедури. Перший етап - ретельне очищення зони брів від забруднень і жиру. Для цього спочатку використовуйте будь-який засіб для вмивання або демакіяжу, який є під рукою, а потім обробіть брови звичайним медичним спиртом.

На другому етапі захистіть шкіру навколо брів жирним кремом, щоб препарати для ламінування не впливали на неї. Далі обережно нанесіть за допомогою щіточки або пензлика перший засіб із вашого набору. Зазвичай виробники спеціально як-небудь маркують продукти в наборі, щоб ви правильно дотримувалися послідовності нанесення, наприклад, на засобах може бути написано Step 1, Step 2 тощо.

Найчастіше головною діючою речовиною в першому засобі системи для ламінування виступає тіогліколят амонію — сіль тіогліколевої кислоти та аміаку. Завдяки цьому компоненту засіб розкриває лусочки кутикули волосків, проникає в кортекс і там руйнує дисульфідні зв'язки. Час впливу складу з тиогликолятом амонію варіюється залежно від вихідної жорсткості волосків, зазвичай його вказує виробник.

Після нанесення першого засобу на брови їх потрібно прикрити плівкою, не притискаючи її. Витримавши належний за інструкцією час (зазвичай 5-8 хвилин), акуратно зніміть з брів цей засіб, використовуючи суху ватну паличку. Зверніть увагу, що характерний запах під час дії препарату обумовлений виділенням сірководню та є абсолютно нормальним.

На наступному етапі нанесіть на волоски брів другий засіб із набору. Він нейтралізує дію першого засобу та фіксує волоски у заданому положенні. Тут головним активним інгредієнтом виступає перекис водню: окислюючи утворений в результаті попереднього етапу цистеїн до цистину, він тим самим формує нові дисульфідні зв'язки в кортексі.

Додатково до складу другого засобу зазвичай входять кислоти, необхідні для нейтралізації залишків лугу, який був присутній у першому засобі. Час витримки другого засобу з набору зазвичай дорівнює часу витримки першого засобу, скорочувати його не можна.

При нанесенні другого препарату волоски брів потрібно укласти в бажаному напрямку, щоб зафіксувати його. Коли час дії цього засобу закінчиться, його потрібно акуратно видалити з брів за допомогою вологого ватного диска, а потім настає час останнього етапу - нанесення третього засобу з набору, якщо воно передбачено, або ж нанесення засобів догляду для волосків брів за своїм вибором.

Залежно від конкретного виробника в третьому засобі можуть міститися різні компоненти, що доглядають за бровами, такі як кератин, колаген, натуральні олії, особливо арганова, та ін. Якщо третього засобу в наборі немає, то можна нанести на волоски будь-який крем, гель або сироватку з аналогічними компонентами і властивостями. Змивати такий засіб не потрібно.

У перші 24 години після ламінування брови в жодному разі не можна мочити або піддавати дії високої температури, наприклад, відвідуючи лазню. Далі можна спокійно повертатися до звичної б'юті-рутини, але краще загалом уникати якогось агресивного впливу на зону брів, скажімо, скрабування, використання засобів для вмивання з сульфатами і всього подібного, інакше ефект від процедури зникатиме швидше.

Пам'ятайте, що при ламінуванні брів не всі зруйновані дисульфідні зв'язки можуть бути відновлені, а тому волоски залишаються вкрай вразливими і потребують особливо ретельного догляду після завершення процедури. Тож обов'язково регулярно наносьте на брови натуральні олії (аргани, усьми, рицинову) або ж користуйтеся спеціальними сироватками на їх основі, щоб відновити міцність і силу волосків, покращити їхнє живлення та ріст, сприяти густоті та здоровому блиску брів.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7794