4 кроки ефективного вечірнього догляду за шкірою

03.05.2024 09:08

4 кроки ефективного вечірнього догляду за шкіроюБагато жінок приділяють заслужену увагу ранковому догляду за шкірою, який забезпечує її зволоженість і захист упродовж дня, але нехтують доглядом увечері, посилаючись на брак часу або втому. Але ж вечірній догляд за шкірою зовсім не має бути тривалим і складним процесом! Усього за 5 хвилин і кілька простих кроків ви підготуєте шкіру до відновлення уві сні.

Ранковий та вечірній догляд за шкірою однаково важливі, але мають різні цілі. Вранці ви зосереджуєтеся на тому, щоб зволожити шкіру та захистити її від ультрафіолетових променів, забруднення та інших несприятливих чинників довкілля, тоді як вечірній догляд за шкірою спрямований на її очищення та живлення. Поки ви спите, ваша шкіра відновлюється і поглинає поживні речовини краще, ніж вдень, тому нічні креми й маски — це не просто маркетинговий трюк, вони дійсно працюють. Якщо ви будете виконувати ці прості кроки щовечора перед сном, ваша шкіра завжди буде у відмінній формі.

Крок 1. Зняття макіяжу та очищення шкіри

Решту кроків можна час від часу пропускати, але макіяж перед сном обов’язково треба знімати, навіть якщо він мінімальний. Жодних винятків. Одного засобу для вмивання недостатньо, щоб усе видалити, особливо якщо ви використовуєте водостійку декоративну косметику, тому використання м’якого засобу для зняття макіяжу та ватного диска повинно стати першим кроком вашого вечірнього догляду за шкірою. Якщо ви дуже втомилися, можна скористатися спеціальними серветками для швидкого зняття макіяжу, але дайте цьому ввійти у звичку.

Закінчивши, вмийтеся м’яким очищувальним засобом, який підходить для вашого типу шкіри. Він видалить залишки макіяжу, що залишилися на шкірі, а також надлишок шкірного сала та інші забруднення, не позбавляючи шкіру вологи. Ретельне очищення перед сном має важливе значення для запобігання закупорюванню пор, появі чорних цяток і висипань. І, будь ласка, не розтирайте шкіру рушником, натомість акуратно промокніть її насухо.

Крок 2. Тонізація шкіри

Навіть м’які очищувальні засоби можуть порушити рівень pH вашої шкіри. Нанесення тоніка після очищення відновить оптимальний рівень pH і запобіжить зневодненню, а також підготує шкіру до впливу активних інгредієнтів продуктів, які ви будете використовувати після цього. Тонік також зніме будь-яке подразнення, яке могло з’явитися на шкірі впродовж дня; якщо у вас схильна до подразнення шкіра, обирайте тонік без спирту й із заспокійливими компонентами, такими як алое, ромашка або лаванда.

Крок 3. Зволоження та живлення

Настав час забезпечити шкіру всіма необхідними поживними речовинами. Якщо у вас нормальна шкіра без особливих проблем, вам підійде універсальний нічний крем. Нічні засоби, як правило, більш насичені та густі, ніж денні, тому що містять більше поживних речовин і не мусять вбиратися моментально. Не наносьте зволожувальний крем на шкіру навколо очей! Це крок 4.

Якщо ви використовуєте інші поживні засоби, такі як сироватка або олійка, їх потрібно наносити перед нічним кремом. Сироватки — це потужні засоби для догляду за шкірою з високою концентрацією активних інгредієнтів; вони зазвичай спрямовані на вирішення конкретних проблем шкіри. Нічна олійка для обличчя зволожує та живить шкіру, покращує її відновлення, покращує колір обличчя та повертає шкірі здорове сяйво. Якщо ви хочете використовувати обидва продукти, спочатку нанесіть сироватку, а потім олійку, оскільки легші продукти треба наносити перед щільнішими.

Крок 4. Нанесіть крем для шкіри навколо очей

Шкіра навколо очей тонша й чутливіша, ніж в інших місцях, тому вона потребує особливого догляду. Креми для шкіри навколо очей забезпечують їй цілеспрямований догляд, наприклад, інтенсивне зволоження та профілактику мішків під очима, темних кіл, передчасних дрібних і глибоких зморшок.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1084