На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб

24.04.2024 10:02

На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осібМіністерство економіки та інновацій Литовської Республіки планує збудувати нове укриття в школі №27. Про це повідомила директорка департаменту освіти Сумської ОДА Вікторія Гробова, пише «Данкор».

За її словами, минулого тижня представники міської ради, заступник міського голови Станіслав Поляков та начальник управління освіти і науки Неля Вербицька ознайомилися з досвідом освітян Бородянської селищної ради на Київщині. Там у результаті підписання Меморандуму з литовськими партнерами Бородянський ліцей №1 зміг облаштувати нове укриття. Наразі розпочата робота з розробки Меморандуму між Сумською міською радою і Міністерством економіки та інновацій Литовської Республіки.

Наразі відомо, що збудувати укриття на 1000 місць збираються на базі школи № 27. Вона підійшла по своєму розміру, а також території і комунікаціям, які на території. Цим же укриття зможуть скористатися учні школи № 26, яка знаходиться у 500 м і також не має укриття.

Литовці самі роблять проєкт, обирають підрядника і будуть контролювати роботи.

За матеріалами: https://sumypost.com/