Сумський НАУ проводить день картоплі

03.07.2015 14:01

Сумський НАУ проводить день картоплі Картопля для українців традиційно є одним із найважливіших продуктів харчування. Недаремно в народі вона отримала назву «другий хліб». Відповідно вітчизняні вчені приділяють багато уваги питанням ефективного вирощування цієї важливої культури. Одним із провідних центрів наукового забезпечення є Сумський національний аграрний університет.

Саме тут функціонують дві потужні наукові школи з проблем картоплярства під керівництвом професорів Нелі Кожушко та Анатолія Подгаєцького. За останні роки було виведено понад 10 сортів картоплі, серед яких такі унікальні сорти як «Аспірантська», «Плюшка», «Аграрна», «Псільська» та інші.

3 липня в університеті проходить традиційний День картоплі. Це своєрідне свято для ентузіастів картоплярства, який проводить СНАУ. Програма заходів передбачає огляд демонстраційних та насінницьких посівів, відвідування біотехнологічної лабораторії, виступи провідних науковців СНАУ та Інституту картоплярства України. В роботі заходу беруть представники Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА.