Талант та патріотизм дитячих сердець Сумщини!

24.10.2014 15:14

Талант та патріотизм дитячих сердець Сумщини!23 жовтня 2014 року у концертному залі Сумського державного університету на підтримку акції «#100днівтепла» відбувся благодійний концерт національної єдності «Зігрій солдата».

Розпочався захід гала-концертом фіналістів вокального конкурсу серед учнівської молоді «Співуча Сумщина - 2014», що майже протягом місяця тривав у нашій області за ініціативи Сумського національного аграрного університету. До останнього зберігаючи інтригу, суддівська команда конкурсу тримала в секреті імена переможців. І саме цього дня вони були названі: ІІІ місце у конкурсі посіла учениця Сумської ЗОШ №15 ім. Д. Турбіна Олександра Люта із запальною піснею «Веснянка»; ІІ місце журі віддало учениці Товстянського НВК Юлії Голосніченко за майстерне виконання пісні «Світку мій високий»; і абсолютним переможцем конкурсу журі одноголосно визнало Артура Лакотоша, учня Жовтневої спеціалізованої школи, з піснею «Заспіваймо пісню за Україну».

Всі фіналісти були нагороджені Дипломами учасників конкурсу і пам’ятними подарунками, а переможці – ще й сертифікатами на запис у професійній музичній студії. Сподіваємося, що це сприятиме якнайповнішому розкриттю їх талантів. Організатори заходу не залишили без уваги й школи, у яких навчаються переможці. Так, Сумська ЗОШ №15 ім. Д. Турбіна та Товстянський НВК отримали радіомікрофони, Жовтнева спеціалізована школа – комплект музичного обладнання.

Те, наскільки багата талантами наша Сумщина, ще раз підтвердили учасники конкурсу: пісні у їх виконанні не залишили байдужим нікого. Так само, як і прекрасний виступ хору Сумського державного університету з піснею «Аист на крыше» та два номери ансамблю сучасного бального танцю «Свей» Сумського національного аграрного університету – «На крилах традицій» і «Молитва».

Під час концерту до глядачів звернувся ректор СНАУ Володимир Ладика із закликом підтримати українську армію – наших героїв, що захищають Батьківщину у зоні АТО. Саме з цією благородною метою була започаткована акція «#100днівтепла», під час якої студенти сумських вишів збирали теплі речі для бійців.

А головною «фішкою», безперечно, став виступ улюбленого багатьма українцями гурту «ТІК». У залі не те, що стати, - яблуку впасти було ніде! Прекрасна жива музика, пісні, що співалися всім залом, безпосереднє та щире спілкування фронтмена групи Віктора Бронюка з публікою, особлива атмосфера патріотизму й єдності – все це створило неабияке піднесення, викликало хвилю позитивних емоцій, добра та гордості за свою країну і її людей.