Виставка «Війна краде дитинство»

10.05.2012 18:03

Виставка «Війна краде дитинство» Юрій Чмирь: «Лише осмисливши трагічні сторінки історії, ми зможемо будувати своє майбутнє». В області стартував Міжнародний соціальний фотодокументальний проект «Війна краде дитинство».

За підтримки голови облдержадміністрації та Міжнародного благодійного фонду «Військове братерство» з нагоди 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 11 травня в області розпочався Міжнародний соціальний фотодокументальний проект «Війна краде дитинство».

«Важливим завданням проекту є військово-патріотичне виховання молоді, в основі якого лежить героїзм та сила духу наших батьків і дідів, що завжди слугуватимуть прикладом для нинішніх поколінь захисників Вітчизни», – підкреслив Юрій Чмирь, відкриваючи виставку в Сумському обласному краєзнавчому музеї.

«Завдяки цьому проекту ми прагнемо донести підростаючому поколінню зміст таких понять як «добро», «співчуття», «милосердя» і цінність життя як такого. Війна присутня і в повсякденному житті: у школі та на роботі, у спілкуванні з друзями та колегами. Велике горе починається з маленької жорстокості. Цим проектом ми прагнемо закликати кожного, особливо молоде покоління, до миру та співпереживання», — прокоментував проект Голова Правління Фонду Олександр Котирло.

Проект представлений у вигляді документальної фотовиставки унікальних кадрів часів Другої світової війни, з місць військових конфліктів у Південній Осетії, Афганістані, Японії (Хіросіма й Нагасакі) та теракту в Нью Йорку. Імена майстрів, чиї роботи беруть участь у проекті, відомі на увесь світ – Амі Вітале, Олександр Глядєлов, Єфрем Лукацький, Бернат Арманге – володарі численних престижних нагород.

Під час проекту в рамках Всеукраїнської акції «Журавлик пам'яті», всі бажаючі матимуть можливість скласти орігамі – паперового журавлика, як символ надії на краще життя і пам'яті про загиблих. По закінченню акції з журавликів буде створена інсталяція, яка демонструватиметься в багатьох містах України. Виставка супроводжуватиметься майстер-класами з виготовлення журавликів, постановками інтерактивного театру, де акторами виступають самі діти й підлітки, а також унікальними зустрічами з людьми, які пройшли війну і вибороли мир.

«Виставка продовжить естафету Пам’яті, яку ми свято бережемо і обов’язково передамо прийдешнім поколінням», - резюмував Юрій Чмирь. Виставка триватиме до 25 травня.