У день пам'яті жертв ДТП у Сумах відбудеться акція

13.11.2014 11:08

У день пам'яті жертв ДТП у Сумах відбудеться акція16 листопада 2014 року (неділя — вихідний) — Всесвітній день пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод. В жовтні 2005 року, згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, третю неділю листопада оголошено Всесвітнім днем пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод (World Day of Remembrance for Road Traffic Victims).

Ця міжнародна подія покликана привернути увагу всіх людей планети до сумного факту: у всьому світі в результаті дорожньо-транспортних пригод щодня гине понад 3 тис. осіб і близько 100 тис. отримують серйозні травми. Велика частина з загиблих і постраждалих є молодь. Мета Всесвітнього дня пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод полягає в тому, щоб вшанувати пам'ять жертв дорожньо-транспортних пригод та висловити співчуття членам їх сімей, а також ще раз нагадати урядам держав та відповідальним організаціям про необхідність забезпечити безпеку дорожнього руху для всіх громадян.

З початку року через ДТП загинуло більше 3,6 тис. людей в Україні, – ДАІ. В Україні за 10 місяців цього року сталося майже 22 тис. дорожньо-транспортних пригод, в яких 3 тис. 607 осіб загинули. Ще 27 тис. 343 людини отримали тілесні ушкодження. Про це повідомили в прес-службі Департаменту ДАІ МВС України. За даними правоохоронців, на сьогоднішній день в середньому за добу на автодорогах України в ДТП гинуть 12 людей і травмуються близько 90 учасників дорожнього руху.

Бачачи великі проблеми і в Сумах, клуб «Велодень Суми» вирішив провести акцію пов'язану з пішохідними переходами. Автомобілі все рідше почали поступатися дорогою пішоходам на пішохідному переході. Рівень смертності на дорогах України в 3-4 рази перевищує показники європейських країн. Символічно акція розпочнеться з Європейського скверу.

Збір учасників: Європейський сквер по вул. Героїв Сталінграду біля готелю «Суми» о 11-00 годині.

Кількість учасників: 100 – 200 учасників.

Маршрут: рух колони розпочинається о 11:15 годин в супроводі ДАЇ та швидкої допомоги. Виїзд на вул. Героїв Сталінграду, проїзд до бібліотеки ім. Крупської (зупинка на 15 хвилин біля пішохідного переходу), потім проїзд по вул. Харківська, поворот на вул. Прокоф'єва до кінця вулиці (зупинка на 15-20 хвилин біля пішохідного переходу) потім вул. Прокоф'єва виїзд на вул. Харківська до зупинки «Сумсельмаш» (зупинка на 15-20 хвилин), проїзд до вул. Героїв Сталінграду, проїзд по вул. Героїв Сталінграду до Європейського скверу біля готелю «Суми».