Рятувальники Сумщини презентували обласну мобільну групу для ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій

10.02.2015 15:06

Рятувальники  Сумщини презентували обласну мобільну групу для ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуаційЗгідно рішень Урядової комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Кабінету Міністрів України щодо введення режиму підвищеної готовності, на території області діє 1 обласна та 22 районні мобільні групи для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації. Особовий склад, а також технічне оснащення обласної мобільної групи були представлені 6 лютого заступнику Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій — генерал-майору служби цивільного захисту Стоєцькому Василю Федоровичу.

«До складу мобільних груп області входять 213 одиниць техніки, 455 чоловік особового складу, з них від Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області – 51 одиниць техніки та 183 чоловіка особового складу. Створені резерви пально-мастильних матеріалів та речового майна. Групи забезпечені всім необхідним для виконання завдань за призначенням», — зазначив у доповіді заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Боршош Іван Семенович.

До складу обласної мобільної групи оперативного реагування для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій входять 22 одиниці техніки та 85 чоловік особового складу. З метою ефективного реагування та взаємодії всіх сил цивільного захисту передбачено залучення до групи реагування інженерно технічного персоналу та техніки служб тепло-, водо- та газопостачання в складі відповідних аварійних бригад. В разі необхідності її кількість може бути збільшена за рахунок створеного резерву, який становить 14 одиниць інженерної техніки.

Особовий склад мобільних оперативних груп перебуває в цілодобовій готовності до виконання дій за призначенням.

За матеріалами Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області.