УНП не відкликала свого кандидата з виборів, але робить усе для перемоги Порошенка

23.05.2014 18:00

УНП не відкликала свого кандидата з виборів, але робить усе для перемоги ПорошенкаТак прокоментував інформацію щодо нібито зняття кандидата у Президенти України Олександра Клименка заступник голови Української Народної Партії заслужений економіст України Олексій Мірошниченко.

Він зазначив, що, по-перше, юридично відкликати когось із учасників президентської кампанії вже неможливо, оскільки діючою редакцією Закону України «Про вибори Президента України» чітко визначено, що ЦВК може приймати рішення про скасування реєстрації кандидата на пост Президента України у разі його звернення «не пізніше ніж за двадцять три дні до дня виборів» і у разі надходження такого звернення пізніш як за 23 дні до дня виборів, «таке звернення Центральною виборчою комісією не розглядається, рішення по ньому не приймається».

По-друге, зазначив МІРОШНИЧЕНКО, навіть якщо б це було можливо, - гіршого «подарунка» для самого Петра ПОРОШЕНКА як зняття голови УНП Олександра КЛИМЕНКА важко було б і придумати, оскільки тим самим Законом України «Про вибори Президента України» передбачається дострокове припинення повноважень членів дільничних виборчих комісій у разі прийняття рішення про скасування реєстрації кандидата на пост Президента, за поданням якого вони були включені до складу ДВК. І, таким чином, виключення представників Української Народної Партії зі складу дільничних комісій, які на цей час у своїй більшості нараховують мінімальний склад, могло б поставити під сумнів можливість самого проведення виборів, і, відповідно, - перемоги Петра ПОРОШЕНКА, який є безсумнівним лідером цієї президентської кампанії.

І, нарешті, третє і головне, - підкреслив заступник голови УНП Олексій МІРОШНИЧЕНКО, оскільки головним пріоритетом діяльності Української Народної Партії завжди були, є і будуть не якісь власні інтереси, а розбудова Української Держави та розвиток національної економіки, то саме тому фактичним кандидатом УНП на цих президентських виборах був і є Петро ПОРОШЕНКО. УНП продовжує реалізовувати повністю скоординований із стратегією його виборчої кампанії план дій, і представники та прихильники нашої партії, незважаючи на висунення власного кандидата, підтримують і будуть голосувати за ПОРОШЕНКА. Саме така позиція УНП була доведена до партійних структур в усіх регіонах України ще на початку виборчої кампанії.

Головною задачею, що у наш час постала перед національно-демократичними силами, є протистояння кримінально-корупційним політичним угрупованням, які на чолі з ТИМОШЕНКО і ЯНУКОВИЧЕМ, зміняючи роками одне одного у структурах влади, розкрадали бюджетні кошти та знищували національну економіку. В УНП не така коротка пам'ять, як у деяких виборців, які купуються на вишиванки, заплетені коси та чергові передвиборні обіцянки екс-прем'єрки. І тому ми зробимо усе від нас можливе, щоб не був реалізований черговий російський сценарій, направлений на перемогу ТИМОШЕНКО, яка відстоювала російські інтереси і при підписанні ганебних для України газових контрактів, і при перешкоджанні переведенню у аверсний режим нафтопроводу «Одеса-Броди», і у ряді інших питань. Особисто ж я переконаний у тому, що якби ТИМОШЕНКО у 2008 році, перебуваючи на посаді прем'єр-міністра, не позбавила американських добувників можливості розробки нафти і газу на шельфі Чорного моря, зараз ні про яку анексію Криму Росією і мови б не було, - підкреслив представник УНП.

І, звичайно, найкраще, якби перемога Петра ПОРОШЕНКА відбулася у першому турі, бо це б дозволило одразу братися за вирішення існуючих проблем, а не чекати другого тури виборів, - зазначив наприкінці заступник голови Української Народної Партії Олексій МІРОШНИЧЕНКО.