Звернення Анатолія Єпіфанова

16.08.2012 17:31

Звернення Почесного громадянина міста Суми, кандидата у народні депутати України по 157-му виборчому округу Анатолія Єпіфанова.

Шановні жителі міста Суми!

Перші дні виборчої кампанії показують, що всупереч урочистим обіцянкам про дотримання умов чесного і відкритого змагання деякі виборчі штаби почали вдаватися до брудних технологій і прийомів так званого «чорного піару». Поширюються анонімні листівки, сумнівна інформація про кандидатів масово вкидається у популярні соціальні мережі, при цьому використовується недосконалість законодавства і відсутність реального покарання за наклепи в мережі Інтернет. Є намагання вплинути на масову свідомість електорату за допомогою сучасних методик, коли людям нав’язується точка зору лише однієї політичної сили. На жаль, і самі кандидати на прес-конференціях вдаються до негативних коментарів щодо своїх суперників по округу і голослівних стверджень чи звинувачень, не підкріплених жодним доказом чи фактом.

Я запитую себе і вас: «Чи можна робити якісь добрі справи для виборців, якщо ти став депутатом шляхом обману цих людей, користуючись брудними методами боротьби за місце в парламенті?» Впевнений, що відповідь буде одна – «Ні!» Тож давайте зробимо все для того, щоб місто Суми стало взірцем чесних, прозорих і справедливих виборів в Україні.


Шановні кандидати!

Закликаю вас діяти виключно законним шляхом у виборчій кампанії, а також відмовитися від «чорного піару», копирсання у «брудній білизні» своїх опонентів, іти до перемоги на виборах, керуючись передвиборними програмами, вашим авторитетом, розумінням проблем простих громадян і баченням шляхів вирішення цих проблем, завдяки не обіцянкам, які неможливо здійснити, а вже зробленим справам. Це має бути змагання лише досвіду, інтелекту і реальних справ.

Я, кандидат у народні депутати України по виборчому округу № 157 Анатолій Єпіфанов, першим обіцяю дотримуватись цих правил виборчої кампанії. Гадаю, що публічна реакція кожного з вас на моє звернення підтвердить не стільки для мене, скільки для виборців, що ви поділяєте мою думку і готові боротися на виборах так само, як і я – «з відкритим забралом».


Шановні виборці!

Закликаю вас керуватися не емоціями, а розумом. У випадку появи негативної інформації про будь-кого з кандидатів, запитайте себе: хто її поширює, навіщо, чи супроводжується вона конкретними фактами, чи це просто припущення або відвертий наклеп. Пам’ятайте: про інших буде розповідати лише той (або його агітатори), кому нема чого сказати про себе.

Вибори – це справа загальнонародна. Тут немає «діючих осіб і виконавців» та «глядачів у залі». Лише дійсно усвідомлений вибір, що спирається на аналіз реальної економічної, політичної, соціальної ситуації в країні, аналіз можливостей і вже зробленого кожним з кандидатів дозволить нам сформувати нарешті перший дієвий парламент, який залишиться в історії завдяки не бійкам, а ефективним законам і справам, який виведе країну з періоду солодких, але пустих обіцянок, почне новий відлік її історії – історії заможної і сильної України, що живе за принципами соціальної відповідальності і справедливості.



З повагою до виборців
і кандидатів у народні депутати
Анатолій Єпіфанов