Звернення Анатолія Єпіфанова напередодні виборів

24.10.2012 18:00

Анатолий Епифанов Напередодні виборів кандидат у народні депутати України Анатолій Єпіфанов звернувся до сумчан і своїх суперників по виборчих перегонах. Наводимо текст цього звернення:

ЗВЕРНЕННЯ

Почесного громадянина міста Суми, кандидата у народні депутати України по 157-му виборчому округу Анатолія Єпіфанова.

Шановні сумчани! Звертаюсь до вас у зв’язку із подіями, що відбуваються останнім часом у нашому місті напередодні виборів. Маю на увазі нечувану хвилю провокацій та «чорного піару», яка вихлюпнулася в Інтернеті, у ЗМІ, і навіть на фасади сумських будинків та парканів.

Ще у серпні я звернувся до кандидатів в народні депутати з пропозицією діяти виключно законним шляхом у виборчій кампанії, а також відмовитися від «чорного піару» та копирсання у «брудній білизні» своїх опонентів. Я закликав їх йти до перемоги, спираючись виключно на свої виборчі програми, розуміння проблем простих громадян і шляхів вирішення цих проблем у парламенті. На жаль, це звернення залишилося без уваги, і сподівання на те, що виборча кампанія пройде без бруду, не справдилися.

У відповідь на моє звернення один з моїх суперників розпочав проти мене цілеспрямовану агітаційну кампанію «анти-Єпіфанов», побудовану на підтасовці та перекручуванні фактів і відвертій брехні. Увійшовши у раж, його штабісти, цілячи в в мене, дійшли навіть до того, що образили пам'ять Почесного громадянина Сум Івана Герасимовича Харитоненка та ім’я Почесного громадянина міста Володимира Степановича Голубничого.

Я ж, як і обіцяв, дотримався взятих на себе зобов’язань, відмовившись від критики не тільки суперників по виборчих перегонах, а й навіть їх програм, бо впевнений, що гідним кандидата може бути перемога, добута лише у змаганні досвіду, інтелекту і реальних справ. Втім, деякі з кандидатів сьогодні приписують направлений проти них «чорний піар», виключно мені і моєму штабу. Не здивуюсь, якщо виявиться, що його замовниками були вони самі, адже це одна з відомих виборчих технологій: привернути таким чином до себе увагу, викликати у виборців співчуття до себе і їх обурення діями суперника. Тим більше, що при відсутності добрих справ і конкретної програми дій у парламенті, це для них єдина можливість прибрати кандидата-конкурента.

Я звертаюся до своїх суперників. Облиште брудні прийоми і провокації, які ви припасли на день голосування. Дайте можливість сумчанам, принаймні, в день виборів спокійно, без емоцій віддати свій голос за тих, кого вони вважають гідним звання депутата.

Я звертаюся до виборців. Шановні сумчани! Ми разом з вами будували наше місто – його мікрорайони, лікарні, дитячі садки, школи, вузи. Ви знаєте мене не один десяток років, і я не один десяток років відчуваю вашу підтримку. Я перед вами - весь, як на долоні, тож впевнений, що ви належним чином оціните спроби ввести вас в оману і ту вакханалію «чорного піару», яка вирує містом.

Впевнений, що ви розумієте, що у мене немає потреби звертатися до брудних технологій, бо моя значна перевага (що власне і дратує моїх опонентів), у справах, які я зробив, які роблю і планую зробити для Сум. Впевнений, що підтримавши мене 28 жовтня, ви тим самим дасте гідну відсіч тим, хто намагається втягти вас у нові політичні чвари замість того, щоб не на словах, а на ділі вирішувати економічні та соціальні проблеми країни і міста.

Збудуємо Україну і Суми – країну і місто наших мрій – разом!

Ваш Анатолій Єпіфанов