Сумська область: ліквідовано лісову пожежу

07.07.2012 14:15

Сумська область: ліквідовано лісову пожежу З підвищенням температури навколишнього середовища, значно ускладнюється ситуація з пожежами у лісах та на відкритих територіях. Лише за останню добу в області таких пожеж виникло 4, одна з них набула значного розповсюдження.

Так, 6 липня о 12:24 до пожежно-рятувальної служби надійшло повідомлення про те, що поблизу залізничної станції Корчаківка, Краснопільського району сталося загорання лісової підстилки.

У зв`язку з підвищеною температурою та сильним вітром пожежа швидко поширювалась лісовим масивом. Як наслідок вогонь перекинувся на молоді лісові насадження і охопив площу 1,5 га.

Завдяки оперативним діям вогнеборців пожежу було ліквідовано за кілька годин і недопущено розповсюдження вогню на поруч розташований склад деревини.

Наразі причина та збитки, нанесені вогнем, з’ясовуються.

Працівники МНС нагадують: протягом пожежонебезпечного періоду забороняється випалювати суху рослинність на земельних ділянках, які прилягають до лісу, не можна розводити багаття в лісах і заїзджати на територію лісового фонду транспортним засобам.

Територіальне управління МНС у Сумській області звертається до населення з проханням, обмежити відвідування лісів, неухильно виконувати «Правила пожежної безпеки в лісах України».