У Конотопському районі вогонь пошкодив старовинну церкву

16.07.2012 16:12

У Конотопському районі вогонь пошкодив старовинну церкву 15 липня о 17:53 на лінію екстреного виклику «101» міста Конотоп надійшло повідомлення про пожежу, яка сталася в Свято-Покровській церкві у с.Вирівка. За тривогою з райцентру виїхав черговий караул 8-ї самостійної державної пожежної частини на двох автоцистернах і автодрабині.

Як повідомляє територіальне управління МНС у Сумскій області, на місці було встановлено, що горіння відбувалось на висоті 27 метрів у центральному куполі церкви. За допомогою автодрабини рятувальники потрапили на дах будівлі та, щоб дістатися до безпосереднього осередку горіння, їм довелось розкривати конструкції покрівлі.

Для безперебійної подачі води від місцевого озера проклали рукавну лінію довжиною близько 250 метрів. Пожежники припинили поширення вогню на покрівлю. А через деякий час, використавши на гасіння майже 90 тон води, було повністю ліквідували пожежу.

Свято-Покровська церква побудована ще в кінці 19 сторіччя. Як було встановлено, цього дня в ній проводилось богослужіння, але о 14:00 воно вже завершилось. За попередніми висновками фахівців спричинив пожежу розряд блискавки. Вогонь встиг лише пошкодити каркас куполу на площі 100 квадратних метрів Завдяки пильності жителів села і оперативності працівників МНС церкву з понад сторічною історією було врятовано.