Як захистити немовля від комарів

13.06.2023 09:05

Як захистити немовля від комарівУкус комара — річ малоприємна навіть для дорослої людини, а що вже казати про немовля! Ось тільки звичні антимоскітні засоби не завжди допустимо використовувати для малюків до року, тому питання про те, як захистити немовля від комарів, дуже актуальне для молодих батьків.

Проблема захисту немовляти від комарів особливо гостро стоїть зазвичай у період початку травня по середину чи кінець вересня. Саме в цей час комарі атакують як удома, так і на вулиці. Відповідно, потрібно на цей період знайти такі засоби, які захистять немовля від укусів і водночас не завдадуть шкоди його тендітному здоров’ю.

Наприклад, хімічні репеленти у вигляді спреїв, кремів або лосьйонів чудово підходять дорослим, а також дозволені для дітей із трьох років. А ось немовляті, на жаль, вони навряд чи допоможуть, адже зі шкіри малюка, який намагається все спробувати на смак, репеленти можуть легко потрапити всередину і спричинити отруєння або алергічну реакцію.

Єдиний допустимий варіант використання хімічних репелентів для немовлят — це засоби з дозою активної речовини не більше 10 %, що наносяться не безпосередньо на шкіру немовляти, а на одяг і візок або на дорослих, що перебувають поруч із дитиною. Так можна відлякати комарів та мінімізувати ризик проковтування репеленту малюком.

До речі, важливо звернути увагу на те, що навіть найбезпечнішими репелентами-аерозолями для малюків до року користуватися не варто, а також краще не розпорошувати такі репеленти на дорослих, що перебувають поруч.

Якщо замість хімічних засобів від комариних укусів вибрати натуральні, їх можна наносити не тільки на одяг, але й на шкіру немовлят. Як правило, це ефірні олії, розчинені в базових оліях, такі як олія гвоздики, лаванди, анісу, а також чайного дерева та евкаліпта. Вибраною олією досить обробити шкіру та/або речі немовляти, а також її можна застосувати в аромалампі, щоправда, потрібно стежити, щоб аромат олії не спричиняв неприємних відчуттів малюкові.

Крім контактних засобів захисту від комариних укусів для немовлят можна й потрібно використовувати безконтактні. Наприклад, візок вкрай бажано затягнути антимоскітним пологом, а на вікна квартири чи будинку встановити антимоскітні сітки. Також для приміщень знадобляться електрофумігатори, тільки рідину або пластини для них потрібно вибирати спеціальні, дозволені для немовлят. Крім того, для захисту немовляти від комарів у приміщенні у вечірній час не можна залишати вікна або балкони відчиненими при увімкненому освітленні, адже світло приваблює комарів.

Яких ще заходів можна вжити, щоб захистити немовля від комарів? Додатково потрібно подбати про те, щоб якнайменше комарів опинилося поряд із дитиною. Для цього корисно на прогулянки одягати дитину в одяг світлих кольорів та із досить щільної тканини, яку не зможуть прокусити комарі. А для самих прогулянок найкраще вибирати час найменшої активності комарів, намагаючися уникати при цьому місць найбільшого їхнього скупчення — водойм, лісів, тінистих парків, заболочених місць.

Ще, щоб якнайменше приваблювати комарів, дорослим, які супроводжують дитину на прогулянці, бажано відмовитися від косметики та парфумерії з різкими запахами, оскільки такі запахи подобаються комарам. Ну і, звичайно ж, дорослим не можна забувати про власний антимоскітний захист і намагатися залишати відкритими якнайменше ділянок шкіри, а також користуватися репелентами.

На жаль, навіть якщо використати весь арсенал антимоскітних засобів для захисту малюка, повністю укуси комарів виключити навряд чи вдасться. Тому батькам важливо знати, як допомогти немовляті після комариного укусу. Наприклад, для зняття свербіння та запалення в місці укусу можна використовувати цинкову мазь, гель «Феністил», сік цибулі, настоянку календули, а також можна зробити содову примочку (1 ч. л. соди на 1 ст. води).

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6668