Як позбутися запаху на кухні

14.04.2023 08:52

Як позбутися запаху на кухніНа жаль, навіть найсмачніші страви під час приготування можуть виділяти небажані запахи. Добре, якщо кухня оснащена потужною витяжкою, і такі запахи відразу випаровуються. А якщо ні? Як позбутися запаху на кухні після приготування особливо ароматних страв або навіть підгоряння їжі? Про це докладніше йтиметься далі.

Найкращий спосіб позбутися неприємного запаху на кухні — це не допустити його появи. Тому ще під час готування потрібно вжити заходів для того, щоб небажані аромати не поширювалися по всьому будинку чи квартирі. Наприклад, можна на гарячу плиту насипати трохи солі, і тоді запах їжі під час приготування не буде настільки інтенсивним.

Однією з найбільш «пахких» кухонних процедур є варіння капусти, і багатьом такий аромат не подобається. Щоб уся кухня не просочилася капустяним запахом, можна спробувати опустити у воду, у якій вариться капуста, кілька ретельно вимитих волоських горіхів. Або можна спробувати опустити в каструлю шматок білого хліба — це теж допоможе зменшити запах.

Ще чимало проблем завдає неприємний запах під час смаження риби. Щоб усунути цей запах, необхідно в олію, у якій смажиться риба, покласти кілька скибочок очищеної картоплі, а посуд, у якому риба оброблялася, корисно одразу ж вимити з оцтом або спитим чаєм, інакше запах риби надовго залишиться на ньому.

Якщо уникнути появи неприємного запаху на кухні все ж таки не вдалося, доводиться вживати вже інших заходів. І якщо витяжки немає, на допомогу прийде народна мудрість та «лайфхаки», перевірені десятиліттями. Ось деякі з них.

Провітрити приміщення

Найочевидніший і найпростіший шлях вирішення проблеми, щоправда, лише в тому випадку, якщо температура за вікном нижча, ніж у самій кухні. Зате якщо є переносний вентилятор, можна включити його, спрямувавши струмінь повітря в бік вікна — так вдасться «вивітрити» запах із кухні набагато швидше.

Відразу ж прибрати за собою

Чим менше після приготування тієї чи іншої страви залишиться брудного посуду чи сміття, тим нижчою буде ймовірність появи неприємного запаху на кухні. Тому відразу після закінчення приготування треба вимити особливо «ароматний» посуд, ретельно протерти від жиру й забруднень усі кухонні поверхні і якнайшвидше викинути сміття.

Зварити каву

Якщо швидко нейтралізувати не найприємніший запах на кухні можливості немає, то можна спробувати його замаскувати. Для цієї мети підійде кава: поки вона варитиметься, її аромат наповнить кухню і витіснить усі інші запахи. А якщо до кави додати трохи кориці, то аромат буде ще інтенсивнішим.

Закип’ятити воду з оцтом

Оцет відомий своєю здатністю нейтралізувати різні запахи. Цією властивістю можна скористатися для усунення неприємного амбре на кухні. Достатньо просто закип’ятити воду, додавши до неї кілька столових ложок оцту, потримати на вогні кілька хвилин, а потім вимкнути. Так, спочатку оцтовий сморід здасться нестерпним, але після провітрювання піде й запах оцту, і решта неприємних запахів.

Скористатися аромалампою

За допомогою ефірних олій можна не лише «перебити» неприємні запахи на кухні, а й досягти різних позитивних ефектів для емоційного стану мешканців будинку чи квартири. Достатньо просто вибрати олію за смаком або спеціальну олійну суміш, капнути пару крапель у чашу аромалампи та запалити свічку. Незабаром кухня наповниться приємним ароматом.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6536