Як вибрати ковдру

28.06.2023 09:06

Як вибрати ковдруНі для кого не секрет, що для якісного та міцного сну людині необхідна певне затишне оточення, складниками якого є зручні матрац, подушка та ковдра. Дуже важливо правильно вибрати ковдру, щоб уві сні відчувати себе комфортно та добре. Сьогодні наша збірка порад розповість, як вибрати ковдру.

Відомо, що третину свого життя людина проводить уві сні, причому саме від якості сну залежить її настрій та самопочуття впродовж дня. Саме тому так важливо вибрати подушку та ковдру, які забезпечать найкращий відпочинок. Принципи вибору ковдри досить прості, але тут важливі не лише смакові уподобання, а й багато інших чинників.

Можна сміливо стверджувати, що ковдра — це нічний одяг, оскільки вона має підтримувати оптимальну температуру тіла людини під час нічного відпочинку. Температура має бути не тільки комфортною, а й відповідати певній порі року. Наприклад, влітку мало кому буде комфортно спати під величезною вовняною ковдрою.

Насамперед температуру підтримує наповнювач, у якості якого зазвичай використовують пух, вовну, бавовну, шовк, синтетику тощо. Людям, які мерзнуть навіть у спекотну пору року, треба вибирати ковдру з важким наповнювачем, наприклад, з верблюжою вовною або кашеміром, а ті, кому холодно тільки взимку, добре почуватимуться під ковдрою, наповненою гусячим пухом. Любителям відчувати прохолоду треба вибирати легку ковдру, наповнену звичайною синтетикою.

Як правило, зігрівальні властивості ковдри вказані на пакованні вигляді цяток (від однієї до п’яти), проте не всі виробники дотримуються цієї системи. Тому важливо уважно вивчити матеріал, з якого пошито ковдру, а також наповнювач. Щоб зрозуміти, як правильно вибрати ковдру, необхідно докладніше поговорити про різні наповнювачі.

Отже, ковдра з верблюжої вовни складається з грубого волосся, а також м’якого підшерстя. Ковдра такого різновиду досить легка, міцна й добре зберігає тепло.

Кашемірові ковдри досить дорогі, оскільки цей матеріал трапляється досить рідко. Кашемірова вовна не тільки тепла, але ще й не спричиняє подразнення шкіри та відрізняється стійкістю до різних ушкоджень. Кашемірову ковдру можна навіть прати в машинці.

Дуже популярними є ковдри з овечої вовни, оскільки вони досить теплі, м’які й коштують не так дорого, як вироби з верблюжої вовни. Мінус у тому, що овеча вовна не підходить алергікам, та й доглядати її не так уже і просто.

Цього не можна сказати про синтетичні ковдри, які легко прати. Такі ковдри також користуються популярністю. Синтетичні ковдри добре вбирають вологу, є легкими, міцними та гіпоалергенними. Недолік таких ковдр у тому, що вони не дуже довговічні, тому що синтетичні волокна із часом скочуються і збиваються.

Пухові ковдри досить легкі, міцні та теплі. Така ковдра коштує недорого, проте, купуючи її, потрібно обов’язково звернути увагу на шви, оскільки багато виробників роблять їх неякісно, унаслідок чого пух починає вибиватися.

Вибираючи ковдру, треба звернути увагу не тільки на наповнювач, але й на розмір. У наш час шиють стандартні, полуторні та двоспальні ковдри. Звичайно, розмір ковдри мусить відповідати розміру ліжка.

Купуючи ковдру, не можна брати першу-ліпшу двоспальну, оскільки на кожен різновид ковдри припадає дві або три варіації розміру. Тому потрібно обов’язково виміряти ліжко, а потім звернути увагу на розмір ковдри, щоби переконатися у відповідності.

Вибираючи ковдру для сну, необхідно уважно ознайомитися з пакованням, оскільки до виробу має додаватися інструкція з експлуатації та догляду. Як бачите, вибрати гарну ковдру зовсім нескладно, якщо користуватися нашими порадами.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/5441