Як вибрати штучну ялинку на Новий рік

13.12.2023 13:37

Як вибрати штучну ялинку на Новий рікШтучні ялинки вже давно успішно замінюють живих лісових красунь у наших будинках і квартирах, і в їх перевагах багато хто встиг переконатися. Якщо ж ви тільки-но зважилися придбати штучне новорічне деревце, то пропонуємо вам дізнатися, як вибрати штучну ялинку, щоб покупка була вдалою.

Штучна ялинка коштує дорожче за живе деревце — це факт. Але з урахуванням того, що вона прослужить кілька років, а то й десятиліть, висока ціна такої ялинки з лишком окупиться. До того ж голки такої ялинки не обсипатимуться, вона не пожовкне і її не доведеться викидати на смітник після закінчення свят.

Якщо сумнівів у доцільності покупки штучної ялинки не виникає, то широкий асортимент, що є сьогодні у звичайних та інтернет-магазинах, змушує очі буквально розбігатися, а вас - переживати, як би не помилитися. На допомогу вам далі розповімо про основні критерії вибору.

Висота

В основному у продажу зустрічаються варіанти штучних новорічних дерев заввишки 1 м, 1,2 м, 1,5 м, 1,8 м, 2 м або 2,2 м і більше. Зверніть увагу, що висота часто вказана виробником для всього виробу, а не тільки для крони. Вибір вам потрібно буде зробити, ясна річ, виходячи з особливостей вашого будинку або квартири. Пам'ятайте тільки, що чим вище ялинка, тим більше зазвичай її діаметр і тим стійкішою має бути її підставка.

Ялинка чи сосна?

Вибираючи штучне новорічне деревце, визначтеся, чи хочете ви ялинку або сосну. Зазвичай виробники відразу вказують, яке реальне хвойне дерево імітує той чи інший штучний варіант, але слід знати, що у «сосен» голки довші, а гілки зазвичай спрямовані вгору, тоді як ялинки мають більш короткі голки і гілки, спрямовані вниз.

Колір

Штучні ялинки і сосни виконуються сьогодні в різних відтінках зеленого, що допомагає імітувати колір хвої різних дерев. Також штучна хвоя може бути блакитною, сріблястою, білою або навіть рожевою, на кінчиках гілок може бути зроблене біле або золотисте напилення, яке імітує іній. Вибирайте варіант, що оптимально підходить саме вашому інтер'єру, при цьому універсальним вважається максимально близький до натурального темно-зелений колір.

Матеріал

Корпус ялинки зазвичай алюмінієвий, а голки можуть бути виконані з монофіламентної нитки, ПВХ, поліпропілену. Монофіламентна нитка досить жорстка, вона робить гілки пухнастими, її часто використовують у конструкціях штучних сосен. ПВХ та поліпропілен м'якше, вони застосовуються для імітації ялинових голок. Поліпропіленові голки виглядають найбільш природно, але ялинки з ними зазвичай і найдорожчі.

Яким би не був матеріал штучної ялинки чи сосни, важливо, щоб він не підтримував горіння, що зробить деревце пожежобезпечним. Також важливо, щоб матеріал не викликав алергії та не мав неприємного запаху. Безпека для дітей та тварин теж має бути врахована.

Тип збирання

Вибираючи тип складання новорічної штучної ялинки або сосни, враховуйте, скільки місця є у вас для зберігання деревця протягом усього року, а також скільки зусиль ви готові докласти на складання/розбирання. Наприклад, литі нерозбірні моделі достатньо просто поставити, вони найбільш міцні та довговічні, але зберігати їх потрібно цілком, а значить місця потрібно багато. Деревця з кріпленням на гачках займають мало місця при зберіганні, проте вимагають часу на збирання та розбирання. Ялинки та сосни з шарнірним механізмом можуть доволі легко складатися та розкладатися, що робить їх зручними і у використанні, і в зберіганні.

Наявність декору

Деякі штучні новорічні деревця пропонуються виробниками вже одразу з декором. З одного боку, це робить ялинку або сосну дорожчою, але з іншого — позбавляє необхідності самостійно купувати ялинкові іграшки. До того ж декор підібраний вже зазвичай у єдиному стилі, що, знову ж таки, спрощує щорічну прикрасу деревця. А якщо не хочете возитися з електрогірляндою для ялинки, то можете звернути увагу на деревце з вбудованим LED-підсвічуванням.

В даний час штучні ялинки та сосни виконуються максимально схожими на живі деревця або, навпаки, підкреслено фантазійними, креативними. Маленькі варіанти висотою близько 1 м відмінно підходять для прикраси столів або полиць, середні ялинки і сосни висотою 1,5-1,8 м хороші у звичайних квартирах, а красуні більше 2 м має сенс ставити у просторих приватних будинках.

Вибирайте штучну ялинку з урахуванням перерахованих вище критеріїв, а також за можливості обов'язково помацайте деревце і ретельно огляньте його з усіх боків, щоб впевнитися, що голочки закріплені надійно, конструкція стійка, а браку немає. У продавця бажано при цьому запросити сертифікат якості на товар, що підтверджує безпеку для експлуатації в житлових приміщеннях.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7689