Як оновити інтер'єр, аби вигідніше здати квартиру

20.02.2023 14:33

Як оновити інтер'єр, аби вигідніше здати квартируЯкщо ви націлені здавати квартиру в оренду довго і хочете укласти якнайвигіднішу угоду з потенційними квартирантами, вам варто подбати про те, щоб ваша квартира з перших хвилин завоювала їхні серця. Розповімо вам сьогодні, як оновити інтер'єр квартири перед здаванням.

Здавати квартиру в оренду — справа хоч і прибуткова, але ризикована, адже, на жаль, від несумлінних наймачів ніхто не застрахований. Але якщо виходячи з найгірших очікувань «плюнути» на ремонт і підготовку квартири до здачі, то хороших орендарів і не вдасться знайти, тому краще все ж приділити питанню оновлення інтер'єру знімної квартири належну увагу.

Зрозуміло, що повноцінний ремонт «з нуля» обійдеться дорого, займе чимало часу і не факт, що швидко окупиться. Зате деякі зміни можна внести в інтер'єр відносно швидко і недорого - це істотно підвищить ринкову привабливість квартири і допоможе підібрати дійсно платоспроможних орендарів.

Щоб зрозуміти, які аспекти дизайну інтер'єру орендованих квартир найчастіше цікавлять потенційних орендарів, можна вивчити тематичні форуми, чати, канали тощо. Наприклад, важливими показниками якості квартири для багатьох є чистота та охайність, наявність мінімально необхідного набору побутової техніки, справної сантехніки, відсутність зайвих речей, запахів та шкідників, справна електропроводка, а також наявність зручних місць для зберігання.

При цьому окремо наголошується, що найбільш важливими для складання першого враження про квартиру для потенційних наймачів житла є кухня, санвузол та спальня (або спальна зона), а тому саме для цих приміщень є кілька корисних порад щодо оновлення інтер'єру перед здаванням.

Подбайте про фасади кухонного гарнітура

Якщо гарнітур цілий та функціональний, а зовнішній вигляд фасадів залишає бажати кращого, то це дуже псує враження від квартири. Але за порівняно невеликі гроші проблему можна виправити, якщо замінити ручки гарнітура новими і обклеїти фасади самоклеючою плівкою.

Оновіть або відремонтуйте кухонні меблі

Відмийте і, якщо потрібно, пофарбуйте кухонний стіл та стільці або табуретки. На м'якому куточку при необхідності змініть оббивку, стільницю робочої поверхні обклейте самоклеєм або пофарбуйте, якщо вона має непрезентабельний вигляд. Перевірте, щоб всі меблі були цілими і функціонували належним чином.

Оформіть стіни в нейтральний колір

Якщо ви хочете вигідно здавати квартиру на тривалий термін та залучити максимально платоспроможних орендарів, подумайте над тим, щоб дозволити їм оформити стіни на свій смак. Для цього зробіть «базове» покриття нейтрального кольору, яке дозволить потенційним квартирантам представити на його місці щось своє. Стіни можна пофарбувати або обклеїти шпалерами під фарбування, колір має бути світлим.

Подбайте про шви на плитці у ванній

Якщо ваша ванна кімната оброблена плиткою, то без повноцінного ремонту їй дуже легко надати свіжий та оновлений вигляд, ретельно помивши шви або затерши їх повторно. І, звісно, плісняви ні на стінах, ні на підлозі, ні на стелі не повинно бути.

Оновіть ванну, унітаз та раковину

Якщо ванна, унітаз та раковина в санвузлі мають не надто презентабельний вигляд, то їх потрібно або замінити, або відреставрувати. Наприклад, у наш час замастити різноманітні відколи та тріщини можна навіть своїми руками, адже у продажу легко знайти відповідні засоби для цього.

Щоправда, якщо стара ванна покрита іржею, сколами і тріщинами, то реставрація може бути нерентабельною, а повна заміна — занадто дорогою. На цей випадок є таке цікаве рішення, як акриловий вкладиш: у стару ванну вкладається сформований лист тонкого акрилу, який повністю закриває попередню поверхню і відразу повертає сантехніці новий вигляд.

Завершіть дрібний ремонт у квартирі

Ви, звісно, можете подумати, що невеликий ремонт у міру необхідності можуть зробити і самі квартиранти, але вам доведеться відчутно знизити ціну оренди, щоб зробити квартиру привабливішою в цьому випадку. Так чи не краще закінчити дрібний ремонт самотужки і відразу встановити вигідну для вас орендну плату?

Крани, що протікають, тріщини на штукатурці, розбиті скляні полички — все це вимагає вашої уваги на етапі підготовки квартири до здачі. Також не забудьте про розетки та вимикачі, ремонт меблевої фурнітури, якщо необхідно, змащення дверних петель та замків. Словом, все, що вимагає «прикласти руки» для нормального функціонування, має бути відремонтовано чи оновлено.

Погана якість ремонту в квартирі під оренду може знизити вартість оренди аж до 30-40%, і звичайно ж, втрачати ці гроші не варто. Але в той же час загальна сума витрат на зміни не повинна перевищувати розміру орендної плати за 2-3 місяці у разі квартири в низькому ціновому сегменті або за 4-6 місяців — якщо квартира в середньому ціновому сегменті.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7463