Куди подіти залишки шпалер після ремонту? 8 ідей для декору інтер'єру

12.04.2024 13:03

Куди подіти залишки шпалер після ремонту? 8 ідей для декору інтер'єруПісля ремонту залишилися обрізки шпалер, а просто викинути їх у сміття рука не піднімається? Чудово вас розуміємо! Пропонуємо трохи покреативити і знайти таким обрізкам гідне застосування в інтер'єрі вашої квартири, будинку або дачі, а ми розповімо зараз, куди подіти залишки шпалер.

Навіть якщо необхідну для обклеювання стін кількість шпалер ви розрахували правильно, все одно якісь шматочки в кінці ремонту обов'язково залишаться, особливо якщо ви підганяли їх за візерунком. І ось, з одного боку, ці шматочки здаються зайвими і непотрібними, а з іншого — наче й викинути їх шкода, адже вони, напевно, влетіли вам у копійчину.

Бережливість — це дуже добре: зрештою, обрізки шпалер просто можуть стати в нагоді пізніше, якщо доведеться десь підклеїти пошкоджену ділянку. Але коли залишків дуже багато, вони можуть заважати. Що тоді робити? Дизайнери інтер'єру давно знайшли відповідь на це питання та активно використовують різномасні шматочки шпалер для оформлення стін, стель, меблів та різноманітних аксесуарів.

Ви також можете так зробити. І ось кілька найвдаліших ідей використання залишків шпалер у декорі інтер'єру вашого житла.

Прикрасити нішу

Якщо у вас у кімнатах є якісь ніші, їх можна дуже вдало обклеїти залишками шпалер, що завалялися після ремонту. Причому не дуже важливо, якого розміру залишилися обрізки, адже можна використовувати клаптеву техніку обклеювання, чергуючи між собою шматочки з різними візерунками.

Прикрасити меблі

Столи, фасади комодів, дверцята шаф, полиці, спинки стільців - це далеко не повний список предметів меблів, які можна дуже стильно прикрасити обрізками шпалер. Тільки не забудьте, що для запобігання пошкодженню обклеєну шпалерами поверхню обов'язково потрібно буде покрити лаком.

Оклеїти коробки для зберігання

Чудовий спосіб застосувати зовсім невеликі за розміром обрізки, яких не вистачить на щось інше. Використовуйте, щоб обклеїти передню сторону картонних або пластикових коробок, в яких ви зберігаєте різні дрібниці. Це надасть їм єдиного стилю і допоможе «вписати» в інтер'єр, в якому використані ці ж шпалери.

Перетворити на картини

Якщо візерунок на залишках шпалер особливо вдалий, а ваші стіни в кімнаті однотонні або з ледь помітним малюнком, можна обрізки перетворити на яскраві картини, оформивши їх у багети. Розташуйте їх у композиціях по кілька штук, щоб отримати стильне оформлення стін.

Оклеїти абажур світильника

Якщо у вас є світильник з абажуром, але він не підходить до вашого інтер'єру, то використовуйте смужку шпалер відповідного розміру, щоб обклеїти абажур і тим самим виправити ситуацію: абажур «перекликатиметься» з рештою оформлення в кімнаті та інтер'єр справлятиме цілісне враження.

Прикрасити сходи

Ідея для двоповерхового приватного будинку або дачі, яка допоможе освіжити старі сходи. Оклейте смужками шпалер підступенки, і ви отримаєте дуже цікаве і незвичайне рішення, тільки врахуйте, що візерунок повинен гармоніювати з оформленням всієї сходової зони.

Оформити узголів'я ліжка

У спальні шматком контрастних шпалер можна дуже красиво оформити узголів'я ліжка, особливо якщо їхній візерунок вже задіяний в інтер'єрі. Щоб виділити таке узголів'я та привернути до нього увагу, можна межі обклеїти молдингом.

Прикрасити різне домашнє начиння

Ідея підійде для того, щоб якось задіяти найменші шматочки шпалер. Наприклад, ви можете обклеїти такими шпалерами ємності для сипучих продуктів, горщики для квітів або вази, органайзери для зберігання різних дрібниць, підноси тощо.

Вибираючи, як краще використовувати залишки шпалер в інтер'єрі, враховуйте, що добре поєднуватися з іншими елементами декору вони будуть лише в тому випадку, якщо мають щось спільне — кольори, мотиви у візерунках, текстури, матеріали. До того ж майте на увазі, що має значення існуючий стиль інтер'єру. Скажімо, ніжні квіткові шпалери в стилі прованс навряд чи добре виглядатимуть у кімнаті зі стилем лофт або хай-тек, а шпалери в стилі бароко не підійдуть для скандинавського стилю.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7781