Як зробити торт «Наполеон» нашвидкуруч?

05.04.2024 12:34

Як зробити торт «Наполеон» нашвидкуруч?Якими б вишуканими та екзотичними не були сучасні «модні» торти, старий добрий «Наполеон» залишається у вітчизняних умовах одним із найулюбленіших і по-справжньому «народних» тортів. Але як бути, якщо поласувати смачним тортом хочеться, а часу та бажання возитися з випічкою немає? Ми розповімо вам, як зробити торт «Наполеон» нашвидкуруч з доступних інгредієнтів, і поділимося особливо вдалими рецептами.

Пекти «Наполеон», що називається, «з нуля» може бути складно і довго: потрібно спочатку особливим чином замісити тісто, потім спекти багато тонких коржів, потім змастити їх усі кремом, обсипати крихтою і ще кілька годин чекати, поки готовий торт просочиться. Погодьтеся, не завжди є час і сили для всього цього.

Але, на щастя, існують «швидкі» рецепти, за допомогою яких улюблений «Наполеон» можна зробити набагато простіше, не докладаючи особливих зусиль. Вас виручить готове заморожене листкове тісто або навіть готове листкове печиво, наприклад, знамениті «вушка»: метушні буде набагато менше, а задоволення від поїдання улюбленого тортика залишиться!

Рецепт торта «Наполеон» з готового листкового тіста

Для приготування вам знадобиться:

  • тісто листкове заморожене - 900 г
  • Молоко - 3 ст.
  • цукор - 1 ст.
  • яйця - 1 шт.
  • борошно - 1,5-2 ст. л.
  • масло вершкове — 150-200 г
  • ванілін — дрібка

Приготування

Такий рецепт дозволить вам зробити практично «трушний» варіант «Наполеона», але без зайвої метушні із замісом тіста. Візьміть готове листкове заморожене тісто, розморозьте його при кімнатній температурі.

Листи тіста не розкачуйте сильно, а лише надайте їм за допомогою качалки бажану форму. Випікайте в духовці при температурі 180-200°С до готовності (близько 20-25 хвилин), наколовши виделкою.

Поки випікаються коржі, приготуйте заварний крем. У мисці з'єднайте яйце, цукор, борошно та ванілін, перемішайте. Додайте 1 склянку молока із загальної норми, перемішайте, щоб не було грудочок. Молоко, що залишилося, закип'ятіть, в кипляче молоко при помішуванні тонким струмком влийте отриману суміш, варіть при помішуванні до загусання і появи перших бульбашок.

Зніміть крем із вогню, остудіть, накривши плівкою в контакт. У крем, що охолов, додайте розм'якшене вершкове масло і збийте - вийде дуже ніжний і смачний крем «муслін».

Кожен спечений корж розділіть на кілька шарів, один з верхніх таких шарів залиште на крихту. Укладайте отримані коржі на таріль, рясно змащуйте кремом, поки коржі не закінчаться. Зверху останнім має бути шар крему. Змастіть кремом торт також з боків. Насамкінець посипте весь торт розкрошеним відкладеним коржем. Приберіть у холодильник для просочення на кілька годин.

Рецепт торта «Наполеон» із листкового печива

Для приготування вам знадобиться:

  • листкове печиво - 500-550 г
  • молоко - 800 мл
  • яйця - 3 шт.
  • цукор - 4-6 ст. л.
  • борошно - 4 ст. л.
  • цукор ванільний - 15 г
  • масло вершкове - 130 г

Приготування

Для такого варіанту торта «Наполеон» навіть пекти нічого не потрібно. Досить зробити заварний крем і просочити готове листкове печиво, наприклад, таке як «Вушка».

Для крему яйця з'єднайте з цукром, ванільним цукром та борошном, перемішайте. Молоко нагрійте майже до кипіння, додайте тонким струмком яєчну суміш і при помішуванні варіть до загусання.

Зніміть крем із вогню, додайте вершкове масло. Перемішайте. Накрийте плівкою та остудіть до теплого стану. Приступайте до збирання торта.

Візьміть форму з роз'ємними бортами. Трохи печива відкладіть для прикрашання торту. Укладіть печиво в один шар, рясно змастіть кремом, покладіть наступний шар печива. Повторюйте, доки не скінчиться печиво. Останнім має бути шар крему. Розкришіть відкладене печиво і посипте торт зверху.

Поставте в холодильник на 8-10 годин (зручно на ніч). Перед подачею зніміть борт форми. Готово!

Рецепт торта «Наполеон» з 3 інгредієнтів

Для приготування вам знадобиться:

  • тесто листкове бездріжжове - 450 г
  • вершки жирні - 400-500 мл
  • згущене молоко - 200 г

Приготування

Для такого варіанту «Наполеона» вам знадобиться всього 3 інгредієнти та прямокутна або квадратна форма.

Візьміть заморожене листкове тісто, розморозьте і, не розкочуючи, наріжте на смужки шириною близько 1-2 см. Випікайте в духовці до рум'яності близько 15 хвилин при 200°С.

Для крему збийте холодні жирні вершки (від 33%) до щільних піків, поступово додайте згущене молоко, продовжуючи збивати.

Візьміть роз'ємну форму. Якщо у вас такої немає, візьміть звичайну, але спочатку вистеліть харчовою плівкою, залишивши кінці звисати. Викладіть у форму шар спечених листкових паличок, рясно змастіть кремом, потім знову викладіть шар паличок. Повторюйте, доки не закінчаться палички (2-3 шт. відкладіть для декору) і крем (теж залиште пару ложок для декору).

Залишіть торт для просочення в холодильнику на кілька годин, оптимально - на 10-12 годин. Готовий торт вийміть із форми, перевернувши на таріль і знявши борт або плівку. Змастіть відкладеним кремом і посипте крихтою з відкладених листкових паличок. Подавайте до столу.

Смачного!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7775