Reels в Instagram: головні тренди та фішки

28.10.2022 13:09

Reels в Instagram: головні тренди та фішкиФункція Reels в Instagram з'явилася ще у 2020 році, але спочатку була доступна лише дуже обмеженій кількості користувачів. Нині ж Reels широко застосовується як для особистих облікових записів, так і для бізнес-сторінок. Сьогодні ми розповімо вам про головні тренди та фішки Reels.

Якщо ви користуєтесь Instagram, то, скоріш за все, вже бачили Reels. Це вертикально орієнтовані відеоролики зі співвідношенням сторін 9:16 та тривалістю від 15 до 90 секунд, у яких використовуються різні візуальні та аудіоефекти.

Reels винесені в окремий розділ у рекомендаціях та на сторінках профілів. Охоплення Reels дуже високі, особливо якщо ролику вдається потрапити до ТОП рекомендацій. Усі відео в Reels можна умовно розділити на 2 категорії: розважальні та освітні.

Розважальні «рілси» дають змогу просто насолодитися проведенням часу в Instagram, а освітні - націлені на надання аудиторії якоїсь корисної інформації. Часто в одному ролику Reels поєднується й розважальний і освітній контент.

Тренди Reels в Instagram


Слайдшоу

У тренді в «рілсах» швидка «нарізка» з фотографій або коротких відео під якийсь популярний аудіотрек. Особливо користувачам подобається, коли кадри змінюються в такт музиці. Зробити слайдшоу Reels можна за допомогою вбудованого функціоналу. Для цього достатньо вибрати з галереї телефону потрібні фото або відео, а потім на свій смак відкоригувати тривалість демонстрації кожного кадру/ролика, накласти музику, стікери, фільтри, текст тощо.

Stop Motion

Ефект Stop Motion у Reels дуже популярний і широко використовується. Цікаво, що для його створення не потрібні жодні сторонні програми, а цілком достатньо функціоналу Reels. Зафіксуйте телефон, наприклад, за допомогою штатива. Помістіть той чи інший предмет у кадрі та почніть записувати ролик. Щосекунди зупиняйте запис, трохи переміщуйте ваш предмет і продовжуйте запис. Робіть так, поки не досягнете задуманого. Натисніть «Далі» та подивіться, що вийшло. На ролик ви можете накласти музику, текст, фільтри та інше.

Ремікс

Будь-який користувач можна «заміксувати» чужий ролик Reels зі своїм. Для цього потрібно вибрати ролик, що зацікавив, натиснути на три точки на екрані і вибрати опцію «Зробити ремікс». Далі слід вибрати, як саме будуть відображатися обидва ролики – паралельно або по черзі. Після цього залишається зняти власний ролик та опублікувати Reels.

Таймлапси

Всередині Reels таймлапси, на жаль, створювати не можна, а потрібно робити їх за допомогою сторонніх додатків. Але це дуже ефектний контент, який завжди привертає увагу аудиторії. Як правило, зйомка для таймлапсу триває годинами, а потім відзнятий матеріал зшивається в одне коротке відео. Під час зйомки найголовніше, щоби смартфон був у стабільному положенні, а крок зйомки зазвичай варіюється від 1-5 секунд для локацій, що швидко змінюються, й аж до 5-20 хвилин для тих локацій, де зміни відбуваються в досить повільному темпі.

Цікаві прийоми монтажу

У «рілз» дуже популярні різні креативні прийоми монтажу, щоби склеювання кадрів було максимально цікавим. Наприклад, кадри можуть змінюватися за клацанням пальців, стрибком, обертанням камери і т. п. Звісно, зробити цікавий монтаж за допомогою вбудованого редактора Reels не вийде, та й часу подібна робота займає доволі багато. Але результат зазвичай вартий того, щоби докласти зусиль.

У трендах у Reels ще завжди є різні танцювальні відео, гумористична «переозвучка» роликів, участь у різних челенджах. Щоби зрозуміти, що буде популярно в «рілз», зазвичай достатньо зайти в Tik Tok, адже часто користувачі й там, і там публікують те саме.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7375