Як додати текст до Reels: різні способи

09.06.2023 14:13

Як додати текст до Reels: різні способиФормат Reels (рілс) став сьогодні одним із найпопулярніших і в Instagram, і в Facebook. І зовсім не дивно, що зараз рілс знімають якщо і не всі, то як мінімум багато хто. При цьому у тих, хто ще тільки пробує свої сили в цьому форматі, виникає безліч питань щодо особливостей роботи з рілс. Наприклад, багатьох цікавить як додати текст у Reels, щоб він з'являвся і зникав у потрібний момент.

Щоб користувачам було зрозуміло, що саме автор хотів донести до аудиторії своїм роликом, до рілс завжди можна додати підпис, вставивши будь-який необхідний текст, включно з хештегами. Це стандартна функція і вона не вимагає якихось складних дій: потрібно при публікації рілс заповнити поле «Підпис» - і все готово!

Додавання тексту безпосередньо в ролик для рілс — це вже завдання складніше, але навіть початківці з ним цілком впораються. Для цього є кілька основних способів. Наприклад, якщо в рілс ви завантажуєте вже готовий ролик, заздалегідь знятий і змонтований в будь-якому відеоредакторі на смартфоні або ПК, то текст ви можете додати на етапі монтажу за допомогою обраного відеоредактора. І вам будуть доступні ті можливості, які в редакторі є, будь то зміна шрифту або розміру тексту, його кольору, часу появи, анімаційних ефектів або інші функції.

Якщо йдеться про ролик Reels, який записується відразу в Instagram, то вставити в нього текст можна вбудованими засобами програми. Але перш ніж приступати безпосередньо до додавання тексту, спочатку визначтеся, навіщо саме він потрібний.

Так, якщо в рілс ви щось кажете, а у потенційних глядачів вимкнено звук, то ваш ролик може не отримати хороших охоплень, адже глядачі не зрозуміють, про що йдеться. І текстовий супровід в даному випадку потрібен у якості субтитрів до того, що ви говорите: навіть глядачі, у яких звук у рілс вимкнений, зможуть зрозуміти, про що йде мова.

Для розмовних роликів Reels текст у вигляді субтитрів може бути доданий автоматично. Для цього під час публікації рілс потрібно натиснути на значок «Розширені налаштування». У списку налаштувань необхідно увімкнути опцію «Показати субтитри». У ролику (і в усіх наступних, якщо не відключити потім опцію) будуть відображатися автоматично згенеровані субтитри. Це простий та зручний варіант, проте не завжди текст генерується правильно, врахуйте це.

Якщо в ролику немає розмов, то генеруватися субтитри, певна річ, не будуть. Але якщо текст все одно потрібен, наприклад, замість озвучування або для позначення теми ролика чи створення якихось візуальних ефектів, то його можна додати іншим способом - за допомогою стандартної функції «Текст» прямо в Reels.

Коли ви знімаєте або завантажуєте відео в рілс, серед інструментів для обробки вашого ролика доступний інструмент «Текст», який представлений у вигляді значка «Аа». Натиснувши на нього, почніть вводити бажаний текст, використовуючи всі стандартні можливості даного інструменту: ви можете змінити розмір, шрифт і колір тексту, а також можете включити його анімацію.

Якщо текст повинен залишатися в ролику протягом усієї його тривалості, то нічого більше робити не потрібно: розмістіть текст у бажаному місці та завершіть редагування рілс, перейшовши до публікації. Але якщо вам потрібно, щоб текст у певний момент з'явився, а потім зник, то потрібно ще трохи «почаклувати».

Для цього після додавання тексту натисніть на поле «Редагувати відео» і в таймлайні виберіть текст. Пальцями «перетягуйте» повзунки початку та кінця відображення тексту на тимчасовій шкалі, поки не отримаєте бажаного результату. Якщо шматочків тексту декілька, ви можете окремо налаштувати час показу для кожного з них, максимально точно підібравши момент появи та зникнення.

Зміщуючи текстові фрагменти, а також використовуючи різні ефекти для різних шматочків (колір, розмір, шрифт і анімацію), ви можете не тільки супроводити ролик потрібним текстом, але і зробити його візуально привабливим, а такий ролик користувачі будуть доглядати до кінця частіше, що піде на користь його популярності.

Як бачите, додати текст у Reels можна досить просто, навіть не вдаючись до використання якихось сторонніх програм. Так що якщо ви давно хотіли публікувати рілс з текстом, але не знали як, тепер зможете зробити це легко і швидко прямо в Instagram.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7553