Де брати відео для монтажу роликів? ТОП-5 безкоштовних відеостоків

12.09.2023 13:32

Де брати відео для монтажу роликів? ТОП-5 безкоштовних відеостоківУ різних соцмережах сьогодні саме відеоконтент «править бал». Але не завжди виходить самостійно відзняти потрібну кількість відеороликів для задуманих проектів, і тому виникає необхідність знайти відповідне відео десь ще. Про те, де ж саме можна брати відео для монтажу роликів у соцмережах і не тільки, наш інформаційно-довідковий портал розповість вам докладніше.

Сьогодні відеоролики для TikTok, Reels та YouTube Shorts вкрай популярні, і багато хто хотів би стати відеоблогерами. Щоправда, далеко не всім це вдається через те, що вони не мають змоги регулярно займатися відеозйомками. На щастя, це і не обов'язково, адже досить популярною «фішкою» у соцмережах є, наприклад, так звані едіти — ролики, змонтовані з різноманітних «шматочків» відео та фото із застосуванням музики, спецефектів тощо.

Для едітів, а також для деяких інших задумів можна не знімати відео самостійно, а брати вже готові відеофрагменти, які підходять за задумом. Для їх пошуку чудово підійдуть відеостоки - величезні медіабібліотеки, доступні онлайн, де зібрані десятки і навіть сотні тисяч різноманітних відео різної тривалості, тематики та якості.

Щоправда, користуватися відеостоками зазвичай можна платно, але є також і безкоштовні варіанти, які стануть чудовим рішенням для особистих цілей. Як правило, на безкоштовних стоках можна знайти відео у потрібному форматі під різні соцмережі та на різну тематику, причому використовувати їх часто дозволено без вказання джерела.

Pixabay

Цей сервіс багато хто знає насамперед як безкоштовний фотосток, проте тут також доступні для безкоштовного використання і відеоролики; вони представлені в тому числі і в HD та 4K якості. На Pixabay доступний пошук відео за ключовими словами, а також є галерея найпопулярніших та відібраних редакцією проекту роликів.

Тут є багато відео на тему природи, тварин, міських пейзажів, також є відеоабстракції, які чудово підходять для створення фонів. В основному всі ролики горизонтально орієнтовані, і може знадобитися додаткова обробка відеоредакторах для кадрування під потрібний розмір.


Pixabay

Pexels

Ще один проект, який багатьом відомий перш за все як фотосток. Відео тут представлені у якості від SD до FullHD і 4K, їх можна завантажувати безкоштовно і без вказівки авторства, а також можна редагувати. Однак забороняється продавати копії відео без внесення змін, забороняється перепродавати завантажені відео на інших платформах, а також забороняється створювати видимість, що люди або бренди в кадрі схвалюють ваш продукт, якщо ви використовуєте завантажений ролик для комерційних цілей.

Для завантаження відповідних відеороликів можна скористатися пошуком. Також є в Pexels галерея відео, де вони сортуються за датою додавання на платформу або за популярністю та актуальністю.


Pexels

Videvo

Цей сервіс дозволяє користувачам завантажувати відеоматеріали безкоштовно за декількома ліцензіями: без вказівки автора та із зазначенням автора оригінального відео. Зручно, що відповідна інформація вказана для кожного ролика в його описі, тож не доведеться шукати її по всьому Videvo. Файли доступні у якості Full HD, обмежень за кількістю завантажень немає, достатньо лише пройти швидку реєстрацію для доступу до великої бібліотеки проекту.

До речі, важливою особливістю цього безкоштовного відеостоку є те, що крім відео тут можна знаходити також моушн-графіку, музику та звукові ефекти, що також може бути корисно для створення едітів або для інших цілей.


Videvo

Mixkit

Тут можна завантажувати відео безкоштовно для комерційних та некомерційних проектів, якщо на них поширюється ліцензія Mixkit Stock Video Free License. За такою ліцензією завантажені ролики дозволено змінювати, розповсюджувати, публічно виконувати та транслювати, вказівка авторства не потрібна. Кожен файл, представлений на стоку, містить інформацію про те, яка саме ліцензія до нього застосовується, і важливо переконатися, що це саме Mixkit Stock Video Free License.

Відео представлені у якості HD Ready та Full HD. Галерея роликів розділена на тематичні розділи, а також доступний пошук за ключовими словами або за мітками. Обмежень на кількість роликів немає, реєстрація не потрібна.


Mixkit

Vidsplay

Стокові відеоматеріали з цього сервісу можна використовувати безкоштовно як в особистих, так і в комерційних проектах, але обов'язково потрібне посилання на Vidsplay.com при публікації на своєму веб-сайті або на своєму каналі онлайн-медіа на кшталт YouTube. При цьому забороняється орендувати, ліцензувати, субліцензувати, продавати або розповсюджувати завантажені відео «як є», а потрібно додати до них «суттєву цінність».

Пошук відео на Vidsplay можна здійснювати в колекціях, відібраних за темами та стилями, колекції популярного, а також через пошук за ключовими словами англійською мовою. Ролики представлені в основному в якості Full HD, орієнтовані горизонтально.


Vidsplay

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7621