Безкоштовні онлайн-сервіси для планування та дизайну інтер'єру

15.09.2023 17:14

Безкоштовні онлайн-сервіси для планування та дизайну інтер'єруОптимально спланувати розміщення меблів та техніки в будинку чи квартирі, а також створити візуалізацію бажаного дизайну інтер'єру сьогодні допомагають різні онлайн-сервіси, багато з яких доступні безкоштовно та підходять навіть для непрофесіоналів. Ми розповімо вам про деякі найпопулярніші безкоштовні онлайн-сервіси для планування та дизайну інтер'єру.

Щоб на професійному рівні розробляти проекти з планування та дизайну інтер'єру, потрібні роки навчання, а потім і практики. Тим же, хто не має відповідних знань та досвіду, потрібно звертатися до професіоналів і платити їм за роботу часом чималі гроші. Ні, звісно, можна обійтися і без будь-яких дизайн-проектів, проте не варто дивуватися, якщо кінцевий результат не надто відповідатиме тому, яким ви бачили готовий інтер'єр у своїх думках.

На щастя, сучасні онлайн-інструменти планування та дизайну інтер'єру настільки прості та зрозумілі у використанні, що навіть ті, хто далекий від дизайнерської професії, зможуть виконати дизайн-проект інтер'єру хоч у 3D і отримати візуалізацію того, як виглядатиме квартира чи будинок у задуманому рішенні. А якщо врахувати, що подібні сервіси можуть бути ще й безкоштовними, то стає зрозуміло - ними точно варто спробувати скористатися, якщо ви задумали перестановку або плануєте ремонт.

Roomtodo

Онлайн-планувальник інтер'єру, в якому безкоштовно є безліч функцій для створення дизайну квартири або будинку. Візуалізація доступна в 3D-форматі, на вибір доступний широкий перелік оздоблювальних матеріалів, меблів, техніки, декору та ін.

У планувальнику можна додавати різні архітектурні конструкції, управляти розмірами, матеріалами та кольорами кожного елемента дизайну. При цьому є режим перегляду в 3D від першої особи, що дозволяє прогулятися по створеній кімнаті, квартирі, будинку або офісу.

Remplanner

Планувальник дизайну інтер'єру від однойменної студії дизайну. У безкоштовній версії доступний дещо обмежений функціонал: можна працювати тільки в 2D, доступний лише 1 проект і невеликий вибір меблів, сантехніки та різних елементів інтер'єру.

Зате дуже зручно, що є підказки, які допоможуть розібратися в інтерфейсі сервісу. За допомогою сервісу можна створювати технічні креслення, які можуть бути використані будівельними бригадами, можна спланувати не тільки розміщення меблів, але також і розташування розеток і вимикачів, підключення сантехніки та багато іншого.

Homestyler

Цей онлайн-інструмент дає можливість створити дизайн приміщення безкоштовно у режимах 2D та 3D. Доступно додавання кількох поверхів у проект, використання різних меблів, матеріалів для оздоблення стін, підлогових покриттів тощо. Планувальник вміє створювати реалістичні рендери, завдяки чому фінальний результат може виглядати, наче фотографія.

Для роботи з сервісом достатньо пройти реєстрацію, вказавши, як саме плануєте використовувати його у своїй роботі. Новачки проходять коротку програму навчання, створивши тестовий дизайн, після чого вони можуть створювати свій власний проект із нуля. Готову роботу надалі можна перетворити на віртуальний тур.

Roomstyler

За допомогою цього онлайн-сервісу можна як власноруч створити планування кімнат, так і вибрати базові конфігурації, вказавши для них бажані розміри. Вибір інструментів для роботи тут досить широкий і можна підібрати колір та матеріали для обробки стін, підлоги та стелі, вибирати різноманітні меблі, підбирати текстиль.

Інструменти скомпоновані за тематичними категоріями, інтерфейс англомовний, але інтуїтивно зрозумілий. Головною особливістю сервісу є те, що після проектування результат можна переглянути в 3D, налаштовуючи вид з камери вручну під потрібним кутом.

SweetHome 3D

Інтерфейс цього сервісу зрозумілий, тому проблем із т им, як саме функціонує цей онлайн-планувальник інтер'єру, виникати не має. Можна почати проект з порожнього приміщення або вибрати в якості основи одну із запропонованих базових моделей.

Проект відображається відразу в 2D та 3D, є можливість поглянути на створений інтер'єр «очима» відвідувача. Для внесення змін або додавання об'єкта до проекту достатньо вибрати на бічній панелі потрібний елемент та помістити його на 2D-план приміщення у бажане місце. Подвійний клік мишею по цьому елементу відкриває його властивості і дозволяє вносити бажані зміни.

За допомогою безкоштовних онлайн-сервісів для планування та дизайну інтер'єру можна легко уявити як виглядатиме ваша кімната, квартира, будинок, офіс або будь-яке інше приміщення, визначити, як краще розставити меблі та техніку, підібрати колірну гаму і зробити ще багато іншого. Багато сервісів дають можливість зберегти створені проекти у свою галерею або завантажити для подальшого використання.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7624