Як написати сценарій для Reels, Shorts або TikTok за допомогою нейромереж

27.09.2023 14:12

Як написати сценарій для Reels, Shorts або TikTok за допомогою нейромережЯкщо ви плануєте знімати ролики для Reels, Shorts або TikTok, щоб використовувати їх для просування, важливо, щоб кожен з них мав хороший сценарій. Але впоратися з написанням сценарію самостійно новачкам буває складно, тому сьогодні на допомогу приходять нейромережі. Про те, як написати сценарій за допомогою нейромереж для Reels, Shorts або TikTok, ми розповімо докладніше далі.

Нейромережі вже давно широко використовуються в повсякденному житті, і не дивно, що все більше і більше завдань сьогодні перекладається на плечі ШІ. У випадку зі сценаріями для відеороликів, ті чи інші нейромережі можуть як повністю взяти на себе генерацію відповідного варіанту, так і взяти на себе роль натхненників і асистентів, підказуючи, як створити дійсно хороший сценарій.

До речі, а навіщо взагалі для Reels, Shorts або TikTok потрібні сценарії? Це може бути не настільки очевидно, але за будь-яким дійсно успішним роликом у соцмережах практично завжди стоїть величезна робота сценаристів, які заздалегідь крок за кроком описали, що, як і коли саме має відбуватися у кадрі, щоб вийшов той результат, який у результаті вистрілив.

Сьогодні серед контентмейкерів (тих, хто створює контент для різноманітних інтернет-проектів, у тому числі й відео) автори сценаріїв мають великий попит, оскільки вміння написати відмінний сценарій цінується дуже високо. Але як бути, якщо звернутися до професійного сценариста немає можливості?

Написати сценарій самотужки. І це не так страшно і складно, як може здатися на перший погляд, адже за допомогою нейромереж, як ми вже зазначили вище, можна згенерувати або готовий сценарій, або ідеї та підказки для вашого власного варіанта. Ось кілька найбільш популярних безкоштовних інструментів на основі ШІ для написання коротких сценаріїв відео в соцмережах.

ChatGPT

ChatGPT від OpenAI - чат-бот зі штучним інтелектом. Він був запущений у 2022 році та швидко став популярним завдяки своїм широким можливостям. Серед іншого ChatGPT здатний допомогти і в написанні сценаріїв. Він «розуміє» звичайну «живу» мову, і його можна «попросити» написати потрібний вам сценарій, задавши так званий промпт - формулу-підказку, що містить умови, які повинен врахувати бот під час роботи.

Все дуже просто. Потрібно лише увійти до застосунку або веб-версії ChatGPT, у полі діалогу вказати, що повинен зробити бот, і почекати відповіді. Наприклад, ось яке завдання ми поставили ШІ: «Напиши сценарій для короткого відеоролика reels на тему догляду за шкірою обличчя для інтернет-магазину натуральної косметики». І ось що отримали у відповідь.

**Заголовок:** "Люби свою шкіру: Натуральний догляд за обличчям"

**Опис:** Цей короткий відеоролик представляє захоплюючу подорож у світ натурального догляду за шкірою обличчя. Наші продукти створені з любов'ю до природи та твоєї шкіри. Дізнайся, як доглядати свою шкіру за допомогою натуральної косметики.

**Сцена 1: Вступ (Тривалість - 5 секунд)**

- Відеоролик починається з кадру ніжних квітів та листя, що символізує природу та натуральність.
- Звук вітру та спів птахів створюють атмосферу спокою.
– з'являється логотип інтернет-магазину натуральної косметики.

**Сцена 2: Підготовка (Тривалість - 10 секунд)**

- Показуємо руки дівчини, вона знімає макіяж.
- Кадр швидко перемикається на свій план продуктів натуральної косметики, збудованих на столі.

**Сцена 3: Застосування (Тривалість - 15 секунд)**

- Дівчина починає наносити натуральну олію на обличчя.
- Потім вона ніжно масажує обличчя кремом.
- Камера фокусується на текстурі продуктів, щоб підкреслити їхню натуральність і якість.

**Сцена 4: Результат (Тривалість - 10 секунд)**

- Поступово з'являється кадр щасливої дівчини з покращеною шкірою.
- Вона посміхається і ніжно торкається своєї м'якої та сяючої шкіри.

**Сцена 5: Вибір продуктів (Тривалість - 10 секунд)**

- Кадр показує різноманітність продуктів в інтернет-магазині.
- Дівчина вибирає продукти та додає їх у кошик.

**Сцена 6: Завершення (Тривалість - 5 секунд)**

- Повертаємося до кадру з ніжними квітами та листям.
- З'являється логотип інтернет-магазину та контактна інформація.

**Сцена 7: Виклик до дії (Тривалість - 5 секунд)**

- На екрані з'являється заклик до відвідування інтернет-магазину та догляду за своєю шкірою натуральними продуктами.

**Фінальний кадр (Тривалість - 3 секунди)**

- Закінчуємо відеоролик на ніжній картині квітів та листя, перед тим як перейти до логотипу інтернет-магазину та контактної інформації.

**Музичне соп рождения:** Використовуйте розслаблюючу, ніжну музику, щоб створити атмосферу спокою та затишку.

**Текстові накладення:** Додайте текстові накладення з інформацією про продукти, їх натуральні інгредієнти та переваги.

Як бачите, ШІ досить непогано впорався, загальна тривалість ролика - 1 хвилина, що відповідає обмеженням Reels. Але, звичайно ж, не обійшлося без невеликих неточностей, які, втім, надалі легко може виправити людина. Редагуючи умови для написання сценарію, можна отримати «просунутіший» результат.

Boords

Цей сервіс у безкоштовній версії має обмеження на кількість проектів, які доступні для створення, але такої кількості цілком вистачить, щоб зрозуміти, чи варто користуватися Boords за гроші. Він розрахований спеціально для відеокоманд і сам не генерує текст, але з його допомогою можна швидко і зручно перетворити вихідну ідею на повноцінний сценарій.

Сервіс має англомовний інтерфейс. У ньому можна створювати проекти, у яких може бути розроблено кілька сценаріїв. Кожен майбутній сценарій представлений у вигляді сторіборду (розкадрування), де можна задати для кожного кадру/сцени зображення-референс, потрібний текст, опис дій, а також ярлики та коментарі для інших учасників команди.

Примітним у роботі даного сервісу є те, що він може за допомогою ШІ генерувати зображення на задану тематику, а також створює буквально в один клік аніматик — слайд-шоу зі створених кадрів (фреймів), доступне для завантаження у форматі MP4.

SoCreate

Ще одна платформа, яка допоможе в написанні сценарію для ролика Reels, Shorts або TikTok. Для початку достатньо вибрати, для якого формату відео потрібен сценарій, а потім вказати назву локації, де має початися дія історії. Далі сервіс допоможе створити сторіборд, де перша сцена відбуватиметься у заданій локації.

Для цієї сцени можна створити необхідних персонажів та написати для них текст, а також можна описати, які мають відбуватися дії. Можна змінити локацію, а також додати різні уточнення для команди.

Наприклад, можна вказати для сцени, які потрібні будуть переходи відеокамери, який текст повинен з'явитися на екрані, які мають бути сюжетні переходи тощо. Можна створювати нові сцени або послідовності сцен. Над проектом, що чудово, може працювати кілька людей.

Сервіс має безкоштовний 3-місячний пробний період, після чого необхідно вибрати один із платних тарифів. Інтерфейс англомовний, але завдяки піктограмам цілком зрозумілий. Має велику бібліотеку зображень та ілюстрацій, які допомагають візуалізувати сценарій.

Написання сценаріїв для роликів у соціальних мережах за допомогою нейромереж істотно полегшує роботу, але на сьогоднішній день жодна нейромережа не може замінити людину повністю. Тому рекомендується застосовувати різні ІІ-сервіси лише як допоміжні інструменти, обов'язково аналізуючи отримані результати та адаптуючи їх під потреби цільової аудиторії роликів.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7632