Як зробити фотокнигу онлайн: 3 безкоштовні сервіси

08.12.2023 14:30

Як зробити фотокнигу онлайнСьогодні в пам'яті наших смартфонів та ПК зберігаються сотні та тисячі фото, але ніщо не замінить «живі» фотокниги, які можна потримати в руках, неспішно погортати і в майбутньому показати дітям та онукам. Сьогодні пропонуємо вам дізнатися, як зробити фотокнигу онлайн, щоб вона була унікальна і повністю відповідала вашим побажанням та уподобанням.

Студії фотодруку зазвичай пропонують вже готові шаблони фотокниг, у які можна вставити свої знімки, або ж пропонують онлайн-конструктори, скористатися якими можна лише за умови замовлення фотокниги саме у них. Однак ні той, ні інший варіант іноді можуть не підходити, і потрібна можливість безкоштовно створити дизайн фотокниги з індивідуальним налаштуванням і збереженням для подальшого самостійного друку.

На щастя, вона є. Завдяки безкоштовним конструкторам можна самостійно створити бажаний дизайн фотокниги або фотоальбому і потім роздрукувати в будь-якій майстерні на свій вибір. Далі розглянемо кілька таких конструкторів та їх особливості.

Canva

Цей безкоштовний візуальний редактор онлайн широко відомий серед фахівців з дизайну різної спрямованості. Конструктор фотокниг у ньому є лише одним із безлічі доступних інструментів, і щоб скористатися ним, достатньо в меню вибрати розділ «Шаблони», а в ньому знайти підрозділ «Друк».

Далі слід у цьому підрозділі знайти пункт «Фото та подарунки», а в ньому – «Фотокниги». Після цього відкриється сторінка із шаблонами та фонами для фотокниг, серед яких завдяки фільтрам можна знайти найбільш підходящі. Шаблони доступні як безкоштовно, так і платно, також є варіанти для Pro-користувачів.

Для створення власної фотокниги можна взяти шаблон, що сподобався, і замінити промо-фото своїми. При цьому, за бажанням, можна внести в такий шаблон будь-які зміни, додати написи, декоративні елементи, малюнки від руки тощо. Результат своєї роботи можна завантажити в різних форматах, вибравши найбільш зручний для себе.

Дизайн фотокниги за бажанням можна зробити повністю «з нуля». На вибір доступні 3 формати книг: 28х21, 5 см, 17, 5х22, 5 см і 20х20 см. Кількість сторінок книги не обмежується, дизайн кожної можна детально налаштувати.

VistaCreate

Цей онлайн-редактор, раніше відомий як Crello, дуже схожий на Canva і за функціоналом, і за інтерфейсом. Тут теж є можливість створити дизайн фотокниги з використанням безлічі різних шаблонів або «з нуля». Конструктор включає як безкоштовні, так і платні функції. Для безкоштовного використання сервісу достатньо зареєструватись.

Щоб розпочати роботу над фотокнигою, на головній сторінці VistaCreate необхідно вибрати розділ «Матеріали для друку», а в ньому потім знайти пункт «Фотокнига». Після цього ви потрапите на сторінку створення та редагування дизайну фотокниги, де зможете вибрати бажаний шаблон або створити свій власний варіант.

Зверніть увагу, що за умовчанням розмір фотокниги становить 20х20 см. Щоб змінити цей розмір, потрібна pro-версія, до якої можливий безкоштовний пробний доступ на 14 днів. Також pro-версія дає доступ до більшої кількості шаблонів і ширшому функціоналу для редагування, однак і безкоштовних можливостей сервісу цілком вистачає для роботи, якщо ви не є професіоналом і використовуєте VistaCreate для себе.

Photo Collage

Цей безкоштовний сервіс є не зовсім конструктором фотокниг, а платформою для створення колажів, проте його функціонал дозволяє при певних зусиллях отримати відповідний результат. За допомогою доступних шаблонів колажів, фонів, масок та інших інструментів можна перетворювати свої знімки на сторінки, які можуть бути використані для фотокниги, легко та швидко.

Сервіс не вимагає реєстрації, працювати з ним можна починати відразу. Для цього необхідно вибрати бажані зображення (підтримуються формати PNG, JPG, GIF, WEBP, HEIC та HEIF), завантажити їх і потім розміщувати по робочій області довільно або за допомогою пропонованих шаблонів.

Для роботи з фото доступні фільтри або ручне керування насиченістю, яскравістю, контрастністю та іншими параметрами. До колажу можна додати стікери та написи, при цьому для кожного фото доступні налаштування розміру, рамок та форми, що дозволяє досягти безлічі різних ефектів. Для колажу можна вибрати один із запропонованих платформою або власний фон, а результат своєї роботи можна завантажити на ПК у вигляді файлу PNG, JPG, або WEBP.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7687