Як згенерувати відео за допомогою ШІ?

07.03.2024 13:47

Як згенерувати відео за допомогою ШІ?Штучний інтелект використовується у повсякденному житті дедалі ширше, і сьогодні вже нікого не здивуєш згенерованим нейромережею текстом чи зображенням. А ось як щодо відео? Чи можна згенерувати відео за допомогою ШІ, наприклад, для блогу, YouTube-каналу або Reels у Instagram? Виявляється, так, причому зробити це досить легко, і ми розповімо сьогодні про деякі найпопулярніші сервіси для такої генерації.

ШІ-генератори відео здатні на основі текстового опису створювати ролики за лічені хвилини без написання сценарію, проведення зйомок та монтажу. Все, що потрібно, - це написати промт-підказку, яку штучний інтелект перетворить на відео, використовуючи генерацію зображення, голосу, тексту, візуальних ефектів тощо.

Для генерації відео за допомогою нейромереж використовуються попередньо навчені моделі та алгоритми. Штучний інтелект, зокрема, може створювати відеоперсонажів, які виглядають і рухаються реалістично, а також можуть говорити голосами, що природно звучать десятками мов світу.

Доступ до ШІ-генерації відео в багатьох випадках здійснюється через веб-інтерфейс, і все, що потрібно, - це ПК, планшет або смартфон з інтернет-браузером. Щоправда, найчастіше використання подібних сервісів є платним, але, на щастя, зазвичай є і безкоштовний пробний період або обмежена безкоштовна версія, щоб спробувати кожен сервіс та вибрати той, який сподобається чи підійде для виконання задуманих завдань.

Pictory

Такий онлайн-інструмент для ШІ-генерації відео дає можливість створювати відео високої якості на основі сценарію або текстової статті. Його можна використовувати, щоб, наприклад, перетворити на відеоролик свій пост у блозі або інформаційний матеріал на сайті. Редагувати відео можна за допомогою тексту. Безкоштовно доступна пробна версія.

Deepbrain

Цей сервіс дозволяє створювати за допомогою штучного інтелекту відеоролики, використовуючи у якості основи текст-підказку (промпт), посилання на статтю на сайті, файл у форматі doc, ppt, pdf та інш. Можна повністю покластися на ШІ, а можна «почаклувати» над відео ще й самостійно.

У редакторі відео від Deepbrain можна вибирати персонажів та шаблони, створювати написи, редагувати текст, змінювати мову та голос персонажа тощо. Безкоштовно для генерації доступна обмежена тривалість роликів.

Synthesia

З таким інструментом створювати ШІ-відео можна за допомогою більш ніж 60 шаблонів та 140 персонажів-аватарів, які говорять більш ніж 120 мовами. Сервіс підходить для контент-маркетингу, бізнесу, YouTube. Є велика бібліотека шаблонів та музики, результат генерації виглядає так, наче ролик був знятий та змонтований професіоналами.

Доступ до сервісу платний, можна спробувати з ним попрацювати безкоштовно. Можливості редагувати створене відео немає.

Lumen5

Цей сервіс відрізняється від інших перерахованих тим, що безкоштовно користуватися можна ним безстроково, щоправда, лише з базовою функціональністю. Щоб згенерувати відео, можна задати йому текстову підказку (промпт) або запропонувати згенерувати сценарій на основі посилання на статтю в блозі чи сторінку вашого сайту. Сценарій можна за необхідності відредагувати. Lumen5 на основі отриманого сценарію створить відео, кожну сцену якого можна змінити.

Наприклад, можна вибрати з наявної бібліотеки різні медіафайли або вставити свої, можна накласти музику, озвучку або субтитри, змінити формат, колірну гаму ролика тощо. Відео в безкоштовній версії генерується в HD-якості.

InVideo

Цей ШІ-генератор відео підходить особливо добре для створення рекламних роликів та відеоінструкцій. Безкоштовно тут можливе створення відео з водяними знаками. Є підтримка понад 50 тем на основі ШІ.

Для генерації відео потрібно ввести будь-яку текстову підказку (до 3600 символів), після чого ШІ створить сценарій, підбере необхідні матеріали і, власне, перетворить все це на ролик.

Створення відеоконтенту для різних цілей у наші дні штучний інтелект і нейромережі дозволяють суттєво спростити. І подібні вищеописані сервіси дуже стануть у нагоді для контентмейкерів, SMM-фахівців, власників малого бізнесу, а також просто творчих людей.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7752