Як робити рілси з мемами для соцмереж

28.03.2024 13:45

Як робити рілси з мемами для соцмережКороткі смішні відео з мемами у соціальних мережах, включаючи Instagram та Facebook, дуже популярні. І якщо ви хочете підвищити охоплення своїх рілс, вам варто подумати про те, щоб і самим робити подібні відео. Але як саме? Якщо не знаєте, ми підкажемо, як робити рілси з мемами різними способами.

Меми в інтернеті можуть бути представлені у вигляді слів, зображень, анімацій, відео. Вони зазвичай дотепні чи іронічні і набирають популярності спонтанно, поширюючись серед користувачів із величезною швидкістю. Рілс із вдалим мемом легко може стати вірусним і принести десятки та сотні тисяч переглядів, коментарів та збережень.

Відеомеми останнім часом стали особливо затребувані, їх використовують у соцмережах і звичайні користувачі, і різні бренди. Ви також можете зробити власний ролик із мемом, щоб він завірусився і приніс вам популярність.

Онлайн доступно кілька бібліотек готових мемів, а також генератори мемів, плюс можна зробити своє відео з мемом і вручну за допомогою програм для ПК або додатків для смартфонів. Давайте розберемо кілька найбільш відомих методів.

Як робити рілси з мемами в CapCut?

Якщо у вас є на смартфоні безкоштовна програма CapCut, то ви можете дуже легко і швидко робити відео з мемами для Instagram, TikTok, YouTube тощо. У TikTok для цього можна знайти відразу готові шаблони, в які залишиться лише підставити своє фото або відео, але також є можливість зробити ролик з мемом «з нуля».

Вам потрібно знайти відеомем на зеленому фоні (хромакей), який ви зможете накласти на власні знімки або ролики і придумати відповідний дотепний напис. Шукати такі меми зручно на стоках та відеохостингах, при цьому багато блогерів теж активно їх розповсюджують. Якщо мем із зеленим фоном у вас вже є, можна приступати до роботи.

У програмі CapCut створіть новий проект і виберіть фото або відео, які будуть «підкладкою» вашого мема. В основному меню виберіть «Накладення» і додайте файл із відеомемом поверх вашого основного ролика. Виділіть цей файл і в меню знайдіть пункт «Вилучити фон».

Виберіть варіант «Хромакей» для видалення та за допомогою «піпетки» виберіть зелений фон вашого відеомему. Перейдіть до пункту «Інтенсивність» та встановіть її на 100%. Застосуйте зміни. Тепер зелений фон буде видалено, а мем можна розташувати на вашому основному ролику в бажаному місці, відрегулювавши його розмір на власний розсуд.

Додайте бажаний напис за допомогою опції «Текст». Налаштуйте шрифт та анімацію тексту за потреби, встановіть тривалість відображення на таймлайні. Якщо потрібно, додайте інші елементи до вашого майбутнього ролика - стікери, фото тощо. Коли результат відповідатиме вашому задуму, збережіть відео на свій смартфон і використовуйте для публікації в соцмережах.

Як робити рілси з мемами онлайн?

Існує на сьогоднішній день безліч онлайн-генераторів мемів, які працюють у тому числі і з відео. Наприклад, це може бути Wave.video, Clideo.com та інші подібні сервіси, де вам потрібно лише завантажити з галереї свого ПК або смартфона бажане відео та внести задумані зміни, щоб ролик вийшов смішним та дотепним.

Можна також звернутися і просто до будь-яких онлайн-редакторів відео, щоб вручну зробити мем. Наприклад, серед безкоштовних сервісів для такого завдання добре підходить знаменита Canva (є і додаток для смартфонів), де доступна дуже велика бібліотека фото, відео, графіки, шрифтів, стікерів, аудіодоріжок та інших елементів для створення по-справжньому вірусних роликів.

Ви можете скористатися пошуком, щоб знайти готові шаблони мемів, або ж вибрати порожній шаблон потрібного розміру і самостійно додати смішне відео та дотепні написи до нього. Для власників платної преміум-підписки є можливість прямо в Canva вирізати з відео фон, що дозволяє легко застосовувати меми з хромакеєм.

Якщо платної підписки немає, то не страшно, адже вирізати з відео фон можна за допомогою інших онлайн-інструментів. Це, до речі, допоможе перетворити на мем власне відео, якщо захочете. Скористайтеся сервісом типу Unscreen, наприклад. Він автоматично видалить фон із відео, після чого ви зможете зберегти результат у вигляді файлу GIF або анімованого PNG у безкоштовній версії, а також у форматі MP4 та якості Full-HD – у платній.

Завантажте ваше відео з вирізаним фоном у робочий простір Canva і додайте його до свого майбутнього рілсу. Можете, до речі, додавати не одне, а відразу кілька відео, що перетворить підсумковий продукт на по-справжньому смішний мем.

Як бачите, інструментів для створення рілсів з мемами є багато, причому всі вони доступні безкоштовно і цілком задовольняють запити як звичайних користувачів, так і бізнесу, якому подібні відео можуть стати в нагоді для розкручування. Однак слід пам'ятати, що все ж таки у рілсах з мемами найголовніше — це ідея, а тому намагайтеся, щоб справді результат був смішним і дотепним — тоді їм захочуть поділитися глядачі, а вам буде забезпечено успіх.