Як додати субтитри до відео на Android?

25.10.2023 16:59

Як додати субтитри до відео на Android?У соціальних мережах зараз дуже популярні так звані «розмовні» відео, але не всім користувачам зручно включати звук під час перегляду. Тому дуже корисним виявляється накладення субтитрів на відеоролики, що дозволяє навіть без включення звуку знати, про що там йдеться. Сьогодні ми якраз хочемо розповісти вам про те, як додати субтитри до відео на Android.

Якщо ви часто публікуєте відео в соціальних мережах або ж, наприклад, записуєте «розмовні» відео для іншої мети, субтитри вам знадобляться. В даний час для цього є різні онлайн-сервіси для додавання субтитрів до відеороликів, в яких можна ввести субтитри вручну, завантажити спеціальний файл або згенерувати субтитри автоматично.

А також для такої мети ще є всілякі додатки для Android - як платні, так і безкоштовні. Давайте сьогодні познайомимося з деякими найпопулярнішими з них.

AutoCap

Безкоштовний додаток для Android, який дозволяє автоматично генерувати субтитри до відео на основі розпізнавання мовлення. Як відзначають розробники, програма найкраще працює з відео, знятими на камеру смартфона. AutoCap зберігає оброблене відео у вихідній якості, але на ролик накладається водяний знак, який можна прибрати платно.

Для обробки доступні відео тривалістю до 5 хвилин, є розпізнавання різних мов, для субтитрів можна змінювати стиль анімації тексту, підтримується публікація відео в популярні соцмережі, є можливість редагування тексту субтитрів. Також можна додавати текст субтитрів вручну. Більше можливостей є в AutoCap платно.

Voicella

Додаток, доступний безкоштовно, але з додатковими платними функціями. Підтримує розпізнавання та переклад тексту більш ніж 90 мовами, дозволяє вибирати шрифт, оформлення, розмір та розміщення тексту. Програма проста у використанні, має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс.

Якщо говорити про мінуси Voicella, то їх набереться не так вже й багато: реклама і те, що лише 4 хвилини доступні для преміум-мов. Крім того, не підтримується підсвічування субтитрів під час відтворення.

Capcut

У знаменитому додатку Capcut додавання субтитрів та керування ними — лише одна з багатьох доступних функцій. Достатньо на головному екрані програми вибрати розділ «Підписи», потім вибрати потрібне відео та перейти до налаштування параметрів субтитрів. Можна вибрати джерело звуку, мову та шаблон для відображення субтитрів, після чого субтитри згенеруються автоматично із записаної озвучки або самого відео.

До речі, потрапити до меню керування субтитрами можна, просто вибравши пункт «Текст» в основному меню проекту. У меню, що з'явилося, необхідно вибрати «Автоматичні субтитри» і далі налаштувати текст на свій розсуд. Можна також додати субтитри і вручну, додаючи текст до таймлайну та налаштовуючи стиль тексту та його анімацію.

Blink: Субтитри & Телесуфлер

Програма доступна безкоштовно на Google Play. Воно використовує штучний інтелект, щоб розпізнавати мову і перетворювати її на текст. Підтримується редагування субтитрів, у Blink можна вибирати різний колір, шрифт, анімацію тексту. Користувачі відзначають простоту та зручність програми, а також хорошу точність розпізнавання мовлення.

Примітно, що Blink можна використовувати ще як телесуфлер під час запису своїх розмовних відео, а також у додатку є можливість створювати стильні анімовані заголовки для відео, перекладати субтитри автоматично іншими мовами і навіть писати сценарії за допомогою ШІ.

Використання застосунків для генерації субтитрів до відео на Android дозволяє прямо у смартфоні додавати до своїх роликів субтитри найзручнішим для себе чином. Але, як ми вже згадували на початку, існують ще й онлайн-сервіси для подібних завдань, і на своєму Android-смартфоні ви можете скористатися також і ними — за допомогою будь-якого веб-браузера. Наприклад, до безкоштовних онлайн-генераторів автоматичних субтитрів для відео входять EasySub, Veed.io, Clipchamp тощо.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7652