Як вимкнути «Карусель шпалер» на Xiaomi з MIUI

02.11.2023 14:08

Як вимкнути «Карусель шпалер» на Xiaomi з MIUIОфіційний додаток від Xiaomi під назвою «Карусель шпалер», згідно з задумом, мав порадувати користувачів можливістю отримувати максимум від екрану блокування, але насправді емоції власників смартфонів Xiaomi виявилися далекі від приємних. Якщо ви шукаєте, як відключити «Карусель шпалер» на Xiaomi з MIUI, ми вам допоможемо.

Що взагалі не так із цією «Каруселлю шпалер»? Відповідь криється в базових особливостях цієї програми, яка, як свідчить його офіційний опис Google Play, не відображається на панелі запуску, а також інтегрується в опцію блокування екрана. В результаті його налаштуваннями майже неможливо керувати, а значить і впливати на контент, що відображається — теж.

Особливо сильний негатив серед користувачів викликає те, що через «Карусель шпалер» на екрані блокування смартфона при кожному його включенні відображаються новини та реклама — на жаль, далеко не завжди бажані. Ці елементи, за допомогою яких розробники хотіли допомогти користувачам отримувати більше контенту, стали дуже дратівливими.

Ну, а найнеприємніше полягає в тому, що якщо ви спробуєте відключити новини та рекламу на екрані блокування свого Xiaomi, у вас, швидше за все, нічого не вийде з першого разу. Жодним зі стандартних способів для оболонки MIUI цього зробити не можна. І залишається в кінцевому підсумку лише два варіанти подальших дій:

  • вимкнути повідомлення для «Каруселі шпалер»;
  • видалити програму «Карусель шпалер» зі свого смартфона.

Щоб відключити повідомлення програми «Карусель шпалер» на смартфоні Xiaomi з MIUI, необхідно зайти в загальні налаштування телефону, вибрати там пункт «Програми» і потім перейти до пункту «Керувати програмами». Далі залишиться знайти у списку встановлених програм ту саму «Карусель шпалер» і зайти в налаштування. Для цієї програми слід прибрати опцію автозапуску та скасувати показ повідомлень. Готово! Після перезавантаження смартфона реклама та новини повинні перестати відображатися на екрані блокування.

Якщо ви хочете повністю видалити програму «Карусель шпалер» зі свого смартфона, то діяти слід аналогічним чином, але замість налаштування автозапуску та дозволів на показ повідомлень вам необхідно натиснути кнопку «Видалити». Після цього додаток і всі його дані будуть стерті з пам'яті пристрою, він більше не турбуватиме вас.

Щоправда, є одне «але». Не у всіх смартфонах Xiaomi з MIUI доступне видалення «Каруселі шпалер», більше того, в деяких моделях ви навіть не побачите цю програму в списку встановлених, а значить не зможете виконати вищеописані кроки. Як бути у цьому випадку?

Не варто панікувати, проблема цілком вирішувана. У Google Play знайдіть програму «Карусель шпалер» (Mi Wallpaper Carousel) від Xiaomi Inc. Натисніть кнопку «Видалити», яка буде доступна, якщо ця програма є на вашому пристрої. Залишається лише почекати кілька секунд, поки дані програми будуть стерті, і ви позбавитеся настирливого контенту на екрані блокування вашого телефону.

Додаток «Карусель шпалер» встановлюється на смартфони Xiaomi з версією фірмової оболонки MIUI вище 10 виробником, і користувачі висловлюють невдоволення тим, що не можуть налаштовувати його роботу, наприклад, не можуть встановити лише свої шпалери та не можуть прибрати рекламу з екрана блокування. При цьому на роботу програми «Карусель шпалер» витрачається заряд батареї смартфона та інтернет-трафік, що також не додає йому плюсів в очах користувачів.

На щастя, тепер ви знаєте, як відключити цю програму.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7661