Як зробити відео з фото в CapCut?

08.02.2024 13:42

Як зробити відео з фото в CapCut?CapCut – дуже популярний інструмент для редагування відео. «Фішками» цього інструменту користується багато професійних рілсмейкерів, SMM-щиків та відеоблогерів, але також вони чудово підійдуть і для особистих акаунтів у соцмережах. Сьогодні ми хочемо розповісти вам про деякі такі «фішки», щоб ви знали, як зробити відео з фото в CapCut легко і швидко.

CapCut доступний безкоштовно для завантаження на смартфони з ОС Android та iPhone (не у всіх країнах, включно з Україною) та на ПК з ОС Windows, а також для роботи онлайн у веб-версії. Для монтування відео, призначеного для публікації на YouTube, Instagram і TikTok, зручніше всього встановити CapCut на смартфон.

Можливості цього відеоредактора дуже широкі, і саме його часто використовують для монтажу своїх роликів популярні блогери, контент-мейкери, а також професіонали у сфері просування у соціальних мережах. А останнім часом буквально трендом у світі Reels, YouTube Shorts і TikTok стало створення відеороликів з фото за допомогою CapCut.

Найпростіше скористатися для отримання відео з фото вже готовими шаблонами та ефектами CapCut. Їх налічується безліч і досить вибрати і застосувати варіант, що найбільш сподобався чи є трендовим. Шаблони CapCut доступні, наприклад, у соціальній мережі TikTok, де їх легко знайти за відповідним хештегом #CapCut.

Переглядайте знайдені за цим або іншим подібним хештегом шаблони з використанням фото. Коли ви знайдете той, що вам підходить, натисніть на посилання «CapCut – спробуйте цей шаблон». Після цього на екрані, що відкриється, підтвердіть свій вибір, натиснувши на кнопку «Використовувати шаблон у CapCut», після чого ви будете автоматично перенаправлені в цю програму, де для початку роботи необхідно натиснути «Використовувати шаблон».

Далі залишиться вставити в шаблон власні фото, натиснути на кнопку «Перегляд» і, якщо вас влаштовує результат, натиснути на кнопку «Експорт», щоб зберегти отримане відео з фото в галерею смартфона. Тепер роликом можна поділитися у соціальних мережах, зокрема, у TikTok.

Якщо говорити про ефекти для отримання відео з фото в CapCut, то вони доступні безпосередньо в самому додатку, причому регулярно в їх списку з'являються нові і нові варіанти. Щоб зробити відео з фотографій за допомогою ефектів, створіть у CapCut новий проект, виберіть у вашій галереї потрібний знімок і натисніть «Додати». Вибране фото автоматично буде перетворено на відео тривалістю у кілька секунд, щоправда, в цьому ролику нічого не буде поки що відбуватися.

Щоб додати динаміки до майбутнього відео, відкрийте галерею ефектів, натиснувши на відповідну іконку в меню під таймлайном. Відкрийте «Ефекти відео», щоб побачити доступний перелік ефектів для анімації вашого знімка. Виберіть той варіант, який найбільше підходить для вашого задуму, за необхідності налаштуйте вибраний ефект. Коли результат влаштує вас, натисніть на «галочку», щоб застосувати зміни.

Ви можете «нашаровувати» на ваш майбутній ролик скільки завгодно ефектів, тим самим добиваючись динаміки у вашому відео. При цьому для кожного ефекту можна індивідуально підібрати час відображення, щоб реалізувати задуману концепцію. Далі отриманий ролик можна продовжити редагувати для отримання бажаного результату, додаючи, наприклад, анімований текст, озвучування голосом, музику або звукові ефекти тощо.

Якщо використовувати не одне фото, а кілька, то в CapCut легко можна зробити динамічне та «залипальне» слайд-шоу, додаючи на знімки не лише ефекти, але й анімацію і переходи. Інструмент «Анімація» дозволяє «оживити» появу та/або зникнення зображення, що додасть ролику ще більше динаміки, а за допомогою інструмента «Переходи» можна, відповідно, «оживити» зміну одного знімка на інший під час слайд-шоу.

Шаблони, ефекти, анімація та переходи вже дають величезний простір для творчості, коли стоїть завдання швидко перетворити одне або кілька фото на відеоролик. Але це ще далеко не все, адже в додатку CapCut є ще й такий корисний інструмент, як «Ключові точки». Розставивши такі точки на таймлайні, ви можете вибрати, які зміни відбуватимуться із зображенням між цими ними. Скажімо, ви можете змінити масштаб і повернути зображення, накласти затемнення тощо.

До речі, зверніть увагу, що тривалість відображення одного або кількох фото для вашого майбутнього відеоролика завжди можна налаштувати довільно, просто «потягнувши» за потрібне зображення на таймлайні та вибравши бажаний варіант. А якщо ви використовуєте музичний супровід, спробуйте в меню управління звуком обрати опцію «Ритм», а потім встановити перемикач у позицію «Створити автоматично», щоб отримати ритм для музичної доріжки.

Далі в основному таймлайні налаштуйте тривалість відображення кожного фото або встановіть ключові точки так, щоб вони відповідали створеним «бітам». Використовуйте «ритми» для синхронізації змін у відеоряді з музичною доріжкою, щоб отримати вау-ефект від свого відеоролика.

Для створення відео з фото, як бачите, інструмент CapCut дійсно дає багато можливостей, проте варто зазначити, що це далеко не єдина програма з подібним функціоналом, тому не засмучуйтеся, якщо у вашій країні CapCut недоступний або ви не можете ним скористатся з інших причин. Спробуйте пошукати програми з аналогічним інструментарієм від інших розробників, і впевнені, ви зможете знайти відповідне рішення і робити відео зі своїх знімків цікавими та привабливими для вашої аудиторії.

За матеріалами: