Як зробити Reels з одного фото? Ефекти Instagram

04.03.2024 13:56

Як зробити Reels з одного фото? Ефекти InstagramЯкщо ви активно ведете сторінку в Instagram/Facebook, то, напевно, знаєте, що регулярність публікацій Reels («рілс») — запорука хороших охоплень. Але як бути, якщо нових відеороликів, як на зло, знімати не вдалося? Спробуйте зробити Reels з одного фото, а ми розповімо, які трюки та ефекти вам для цього стануть у нагоді.

Звичайно, ніхто і ніщо не заважає вам просто опублікувати одну фотографію як Reels, наклавши на неї музику. Але, погодьтеся, довго дивитися навіть на найкрасивіший знімок аудиторія навряд чи буде, а це дуже негативно може позначитися на охопленнях вашого «рілса», оскільки чим менше людей його додивиться до кінця, тим рідше його рекомендуватиме алгоритм.

Який може бути вихід? «Оживити» ваше статичне фото, перетворивши його на динамічний відеоролик! Причому зробити це можна вбудованими засобами для Reels самого Instagram: різні ефекти і шаблони стануть відмінним рішенням, щоб зробити Reels з одного фото «залипальним». Ось кілька прикладів ефектів Instagram на такий випадок.

Ефект Polaroid

Відмінний ефект для перетворення одного-єдиного фото на відеоролик. З його використанням на даний момент опубліковано вже понад 2,5 млн відео Reels! Що потрібно зробити, щоб скористатися цим ефектом? Нічого складного.

Увійдіть у меню додавання Reels, натиснувши на «+» у центрі екрана вашого смартфона. У верхній частині екрана виберіть іконку «Ефекти» і натисніть на іконку лупи, щоб розпочати пошук. Введіть назву ефекту «polaroid» та знайдіть у числі результатів варіант від автора frans0328.

Застосуйте цей ефект до фотографій. Додайте у ваш ролик Reels музику, за бажанням додайте текст, стікери або малюнки. Коли ролик буде відповідати вашому задуму, опублікуйте його.

Ефект Liquid mirror

Ще один простий ефект, щоб із вашого фото вийшов чудовий «рілс». Він створює на знімку «рідке дзеркало», що змушує звернути на ролик увагу аудиторії. Скористатися цим ефектом легко.

При створенні Reels виберіть у галереї бажане фото, натисніть на іконку ефектів і за допомогою функції пошуку знайдіть Liquid mirror від автора omega c. Застосуйте ефект до знімка, а потім додайте по на власний розсуд деталі до вашого ролика. Готово!

Ефект .kodac film

Такий ефект кіноплівки, що рухається, допоможе одне звичайне фото перетворити на відеоролик. Щоправда, якщо ви хочете досягти більш цікавого результату, краще взяти не один знімок, а кілька, щоб зробити колаж з 4-6 фото.

Зручно це зробити прямо в Instagram за допомогою інструментарію Stories. Увійдіть у Stories і виберіть у лівому меню варіант «Колаж» (Layout) з відповідною кількістю знімків. Завантажте потрібні знімки з галереї, підтвердіть вибір, а потім створений колаж збережіть.

Натисніть у центрі нижньої частини екрана «+», щоб розпочати створення «рілсу». Виберіть збережений колаж, а потім перейдіть в меню ефектів і за допомогою функції пошуку знайдіть ефект .kodac film (автор iurispires). Застосуйте його до завантаженого фото. Насолоджуйтесь отриманим результатом і за бажання додайте до ролика музику, озвучку, стікери, написи тощо.

Перераховані способи перетворення однієї фотографії на повноцінний Reels дозволяють впоратися із таким завданням буквально за лічені хвилини або навіть секунди, даючи можливість не втрачати увагу аудиторії, коли часу чи можливості знімати та монтувати відео у вас немає. До того ж, такі варіанти відмінно підійдуть для особистих сторінок, щоб незвичайно презентувати підписникам свої знімки з відпустки, відвідування ресторану та інш.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7749