У чому займатися фітнесом дівчатам? Вибираємо спортивний одяг

15.06.2023 08:59

У чому займатися фітнесом дівчатамЯкщо ви нещодавно почали займатися фітнесом або тільки плануєте записатися до фітнес-клубу, одним із важливих питань для вас стане вибір відповідного одягу для занять. У чому займатися фітнесом буде правильно? Чи має одяг для фітнесу бути красивим? Чи потрібно купувати дорогі речі? Про все це докладніше йтиметься далі.

На перший погляд може здатися, що з вибором одягу для фітнесу немає сенсу «мудрити»: узяв що простіше й дешевше — і все! Але насправді правильно підібраний спортивний одяг може здорово допомогти в заняттях, насамперед із мотивацією.

Справа в тому, що в привабливій формі займатися набагато приємніше: приємно бачити своє красиве відображення в дзеркалі фітнес-зали, приємно почувати себе в числі «фітоняш», приємно, чого вже приховувати, відчувати свою сексуальність. А коли заняття приносять більше радості, хочеться повертатися до зали знову і знову!

Зрозуміло, тільки лише гарним одяг для фітнесу бути не може. Він має бути ще і практичним і зручним, щоб не завдавати клопоту ні під час носіння, ні під час подальшого догляду. Тому ось кілька основних аспектів вибору одягу для фітнесу, які допоможуть знайти правильне рішення.

Комплектація

Перш ніж приступати до вибору, вирішіть, що вам потрібно. Адже залежно від конкретного різновиду фітнесу, яким ви займаєтеся або плануєте займатися, вам може знадобитися різний спортивний одяг. У найзагальнішому випадку вам знадобиться спортивний топ (бра), футболка або майка, спортивні штани, бриджі або шорти, спортивні шкарпетки та спортивне взуття.

Тканина

Для фітнесу одяг, повністю виготовлений із бавовни, як не дивно, непридатний. Так, бавовна добре вбирає піт, але через це тканина липне до тіла та створює дискомфорт. Так що в сучасних умовах для занять фітнесом рекомендується одяг із суміші бавовняних та синтетичних еластичних волокон. Бонус — одяг менше розтягуватиметься і довше прослужить.

Силует

Сучасний фітнес-одяг практично завжди має крій, що облягає, — це обумовлено і вимогами фітнес-моди, і практичними міркуваннями. У такому одязі легше бачити, як працюють ті чи інші м’язи, оцінювати, чи правильно виконується та чи інша вправа.

Комфорт

Спортивний одяг у жодному разі не має сковувати ваші рухи. В ідеалі ви взагалі не повинні його відчувати. Також бажано, щоб одяг не лип до тіла, ніде не натирав і не тиснув. І не ігноруйте розмір одягу: у занадто маленькому ви не зможете й поворухнутися, а занадто великий одяг весь час сповзатиме, через що вам постійно доведеться його поправляти.

Спортивна білизна

Без бюстгальтера або у звичайному бюстгальтері займатися фітнесом не можна: у першому випадку не забезпечується підтримка грудей, а в другому ніжну шкіру грудей можна запросто натерти «кісточками» і швами. Тому обов’язково потрібен спортивний топ: він забезпечить хорошу підтримку грудей навіть під час інтенсивних занять і дасть високий рівень комфорту. Головні вимоги до спортивного топу — це приємна на дотик тканина, хороше відведення води, надійна й комфортна підтримка грудей, мінімум швів.

До речі, вибір трусиків для занять фітнесом також має значення. Адже якщо вони буквально «впиватимуться» в шкіру, ви відчуватимете дискомфорт і не зможете зосередитися на виконанні вправ. Тому бажано вибирати закриті моделі трусиків із приємної тілу тканини й без гумок, що «врізаються» в шкіру.

Взуття

Вибір взуття для занять фітнесом часто залежить від того, яким саме різновидом фітнесу ви займаєтеся. Якщо, наприклад, ви багато бігаєте, вам потрібні спеціальні бігові кросівки, які мають ретельно продуману амортизацію підошви. А якщо вам, скажімо, доводиться виконувати різні стрибки та повороти, як у степ-аеробіці, то вам потрібні фітнес-кросівки з гарною фіксацією стопи та гнучкою підошвою.

У наші дні доступний величезний вибір спортивної форми, тому знайти свій одяг можна практично на будь-який смак і гаманець. Але хоч би яким не був важливим вибір одягу для фітнесу, зациклюватися на ньому все ж таки не можна: якщо немає можливості придбати професійний комплект спортивної форми від провідного бренду, це не означає, що потрібно кидати ідею займатися фітнесом і опускати руки!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6486