4 найкращі ефірні олії для росту волосся

29.03.2024 08:58

4 найкращі ефірні олії для росту волоссяХоча ефірні олії найбільш відомі завдяки своєму використанню в ароматерапії, вони також мають широкий спектр корисних властивостей для шкіри та волосся. Наприклад, деякі ефірні олії посилюють кровообіг у шкірі голови, що призводить до кращого живлення та насичення волосяних фолікулів киснем, а отже, до посилення росту волосся. Пропонуємо список найкращих ефірних олій для росту волосся.

Перш ніж зупинитися на перевагах ефірних олій для волосся, маємо вас попередити про те, що більшість із них не можна наносити безпосередньо на шкіру, оскільки чисті ефірні олії можуть спричинити подразнення і навіть хімічні опіки. Для покращення росту волосся треба робити олійні маски: розвести декілька крапель ефірної олії або суміші олій у рослинній олії-носії (наприклад, кокосовій або аргановій), втерти її в шкіру голови та корені волосся, залишити на деякий час, а потім вимити голову.

Олія перцевої м’яти

Якщо ви коли-небудь користувалися будь-яким продуктом з екстрактом або олією м’яти, вам знайоме відчуття поколювання, яке вона спричиняє. Це ознака посилення кровообігу в шкірі, спричиненого ментолом. Домашні маски для волосся з олією м’яти допомагають прискорити ріст волосся під час активної (анагенної) фази циклу росту волосся.

Спосіб застосування. Змішайте дві краплі олії м’яти з двома столовими ложками рослинної олії на ваш вибір, наприклад, з топленою кокосовою або оливковою олією. Нанесіть суміш на шкіру голови, помасажуйте кілька хвилин і залиште на 5 хвилин, потім ретельно вимийте голову із шампунем.

Олія розмарину

Хоча розмарин більше відомий як приправа в середземноморській кухні, він також є однією з найбільш широко використовуваних лікарських рослин. Ефірна олія, яку отримують із його голчастого листя, має численні корисні властивості для здоров’я, у тому числі здатність стимулювати ріст волосся. Крім того, олія розмарину зменшує свербіння шкіри голови та бореться з лупою завдяки своїм антисептичним властивостям.

Спосіб застосування. Додайте кілька крапель олії розмарину в рослинну олію-носій на ваш вибір, нанесіть на шкіру голови й зачекайте щонайменше 10 хвилин, перш ніж ретельно змити шампунем. Робіть цю олійну маску для волосся двічі на тиждень, щоб отримати найкращі результати.

Лавандова олія

Лавандова олія — ідеальний вибір, якщо у вас чутлива шкіра голови, оскільки вона має більш м’який вплив на шкіру, ніж більшість ефірних олій. Окрім покращення кровообігу шкіри голови, олія лаванди захищає волосяні стрижні та фолікули від бактерій і грибків, які можуть вплинути на ріст волосся, а також заспокоює шкіру голови та запобігає лущенню.

Спосіб застосування. Змішайте кілька крапель лавандової олії з олією-носієм, нанесіть на волосся, залиште на 10 хвилин, потім ретельно вимийте голову шампунем. Також можна додавати кілька крапель лавандової олії в шампунь, кондиціонер або маску під час кожного миття голови.

Кедрова олія

Кедрова олія сприяє росту волосся і зменшує його випадіння, контролюючи вироблення шкірного сала (себуму) у шкірі голови. Вона також має антибактеріальні та протигрибкові властивості, які допомагають лікувати різні захворювання, що можуть сприяти випадінню волосся. Іншими словами, кедрова олія сприяє росту волосся, підтримуючи здоров’я шкіри голови.

Спосіб застосування. Додайте дві краплі кедрової олії в чайну ложку розтопленої кокосової олії. Нанесіть суміш на шкіру голови та коріння волосся і помасажуйте кінчиками пальців. Залиште маску на волоссі щонайменше на 30 хвилин і змийте.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1017