5 переваг олії зародків пшениці для шкіри та волосся

20.07.2023 08:49

5 переваг олії зародків пшениці для шкіри та волоссяОлія зародків пшениці широко використовується в догляді за шкірою та волоссям завдяки надзвичайно високому вмісту вітаміну Е, відомого своєю сильною антиоксидантною дією. Але які саме переваги цієї популярної косметичної олії для шкіри та волосся? Читайте далі, щоб дізнатися!

Олія зародків пшениці видобувається з тієї частини зерна пшениці, яка відповідає за ріст рослини, тому не дивно, що ця олія має надзвичайно високий вміст поживних речовин. Основними жирними кислотами, з яких складається олія зародків пшениці, є лінолева кислота (поліненасичена омега-6), пальмітинова кислота (насичена), олеїнова кислота (мононенасичена омега-9) і ліноленова кислота (поліненасичена омега-3). Олія також містить вітаміни групи B, вітамін E і кілька мінералів, таких як магній, фосфор і цинк.

Вітамін Е (токоферол) є одним із найсильніших природних антиоксидантів. Він нейтралізує шкідливу дію вільних радикалів, уповільнюючи процеси старіння. Тож не дивно, що олія зародків пшениці стала популярною косметичною олією. Давайте детальніше розглянемо її основні переваги для шкіри та волосся.

Відновлює пошкоджене волосся

Завдяки високому вмісту незамінних жирних кислот і вітамінів групи В олія зародків пшениці є ідеальним продуктом для відновлення волосся, пошкодженого фарбуванням, освітленням, термічним укладанням або впливом шкідливих чинників довкілля. Вона допомагає відновити структуру волосся зсередини, а також згладжує кутикулу на поверхні волосся і створює невидимий захисний бар’єр від довкілля. Якщо ви включите олію зародків пшениці у свій догляд за волоссям, ви скоро забудете про ламкість і посічені кінчики.

Зміцнює коріння волосся

Вітаміни групи В, що містяться в олії зародків пшениці, живлять шкіру голови і волосяні цибулини. Як наслідок, регулярне втирання олії зародків пшениці в шкіру голови покращує кровообіг, зміцнює коріння волосся, зменшує випадіння та сприяє росту здорового волосся.

Компенсує втрату вологи та запобігає зневодненню

Як і більшість інших рослинних олій, олія зародків пшениці є чудовим зволожувачем. Її можна використовувати як для підвищення, так і для підтримання рівня зволоженості шкіри та волосся всіх типів, включно із сухою шкірою та волоссям, а також чутливою шкірою. Однак слід зауважити, що в олії зародків пшениці не найлегша текстура, тому рекомендують бути з нею обережними тим, у кого жирна шкіра.

Допомагає запобігти утворенню рубців

Завдяки високому вмісту вітаміну Е олія зародків пшениці запобігає утворенню рубців. Її можна використовувати для прискорення загоєння незначних пошкоджень шкіри, таких як подряпини або тріщини від сухості, а також для запобігання рубців від прищів. Також можна використовувати олію зародків пшениці для змащування розтяжок, хоча дехто віддає перевагу кокосовій олії або олії ші для боротьби з розтяжками. Крім того, ця олія справді заспокоює шкіру після сонячних опіків.

Покращує загальний стан шкіри

Поживні речовини, що містяться в олії зародків пшениці, — це саме те, що потрібно вашій шкірі, щоб залишатися здоровою та доглянутою. Олія зародків пшениці активно живить шкіру, допомагає їй відновлюватися, уповільнює старіння шкіри, борючись із вільними радикалами та посилюючи вироблення колагену, робить шкіру надзвичайно м’якою та гладенькою, покращує її пружність та еластичність, а також допомагає відновити та зберегти здорове сяйво шкіри.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1122