Як швидко зняти набряки обличчя вранці: 5 корисних порад

21.07.2023 08:58

Як швидко зняти набряки обличчя вранціНабрякле та опухле обличчя вранці є більш поширеною проблемою, ніж можна подумати. Ранкова набряклість спричинена затримкою рідини, яка може виникнути через низку причин, починаючи від високого споживання натрію, вживання алкоголю чи недосипання та закінчуючи різними проблемами зі здоров’ям. На щастя, є способи зменшити набряк обличчя вранці; пропонуємо кілька порад, які можуть допомогти вам позбутися набряків та виглядати більш презентабельно.

Порада № 1. Умийтеся холодною водою

Якщо набряки не дуже сильні, можливо, вмивання холодною водою буде достатньо, щоб їх позбутися. Низькі температури змушують кровоносні судини шкіри звужуватися і у такий спосіб допомагають зменшити набряк. У якості альтернативи вмивання холодною водою можна протерти обличчя кубиком льоду — ця процедура матиме такий же ефект. Якщо ви часто прокидаєтеся з одутлим обличчям, подумайте про те, щоби постійно тримати кубики льоду із ромашкового або зеленого чаю в морозилці. Зелений чай забезпечить вашу шкіру антиоксидантами, а ромашка має заспокійливу та протизапальну дію.

Порада № 2. Помасажуйте обличчя

Ніжний масаж обличчя покращить мікроциркуляцію в шкірі та стимулюватиме лімфодренаж, допомагаючи позбутися зайвої рідини. Для масажу можна використати нефритовий валик або шкребок гуаша, що знімає набряки, але якщо у вас немає спеціальних інструментів, підійдуть кінчики пальців. Не забудьте використати олію або сироватку для, щоби зменшити тертя, та не надто сильно натискайте на шкіру.

Порада № 3. Спробуйте спеціальні косметичні продукти

Є засоби для догляду за шкірою, які спеціально розроблені для зменшення набряклості та обіцяють миттєвий ефект. Вони містять інгредієнти, які допомагають звужувати кровоносні судини, наприклад, кофеїн, і «заряджають» шкіру антиоксидантами. Тканинні маски та патчі під очі можуть стати для вас справжніми «чарівними паличками»; щоби посилити їхню протинабрякову дію, перед застосуванням помістіть їх у холодильник десь на п’ять хвилин.

Порада № 4. Випийте трохи води й нанесіть зволожувальний крем

Ця порада може здатися дивною, адже причина набряків — затримання води в організмі. Але справа в тому, що шкіра затримує воду, щоб запобігти зневодненню. Щоби вона «відпустила» зайву рідину, потрібно подбати про зволоження шкіри як всередині, так і зовні. Випийте одну-дві склянки води, вмийтеся та нанесіть ваш улюблений зволожувальний крем або інтенсивну зволожувальну сироватку для обличчя. Вибирайте зволожувальні засоби з інгредієнтами, які активно притягують вологу до шкіри, такими як гіалуронова кислота, гель алое вера, гліцерин і сечовина.

Порада № 5. Зробіть ранкову зарядку

Якщо у вас вранці є час, вирушайте на пробіжку або велосипедну прогулянку, відвідайте тренажерний зал або почніть день із ранкової зарядки. Вправи прискорюють роботу серця, покращуючи кровообіг у всьому тілі, у тому числі й у шкірі обличчя. А, як ми вже згадували вище, поліпшення кровообігу в шкірі допомагає зменшити набряки.

Насамкінець нагадаємо, що запобігти чомусь легше, ніж потім із цим боротися. Щоб обличчя не набрякало вранці, зменште споживання натрію (тобто солі, приправ із сіллю та глутаматом натрію, соєвого соусу тощо), уникайте вживання їжі та алкоголю безпосередньо перед сном, пийте достатньо води впродовж дня, висипайтеся та намагайтеся спати на спині.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1119