Як зменшити вплив стресу на шкіру: 6 корисних порад

24.07.2023 08:59

Як зменшити вплив стресу на шкіруУ сучасному світі нам майже щодня доводиться стикатися зі стресом. Гормон стресу кортизол негативно впливає на весь організм, у тому числі й на шкіру: високий рівень кортизолу може спричинити сухість шкіри, появу вугрів, тьмяний колір обличчя, мішки під очима, передчасні зморшки та інші проблеми. Дозвольте нам запропонувати кілька порад, які допоможуть зменшити вплив стресу на шкіру та зберегти її здоровою незалежно від того, наскільки стресовим є ваше життя.

Намагайтеся вести якомога здоровіший спосіб життя

Ця порада може здатися дещо очевидною, але все ж варто нагадати про важливість здорового способу життя. Здорове харчування, повноцінний сон, фізична активність і відмова від шкідливих звичок (або принаймні зменшення споживання алкоголю та куріння) зроблять чудеса з вашою шкірою. Хоча ми усвідомлюємо, що практично неможливо завжди вести на 100 % здоровий спосіб життя, треба принаймні до цього прагнути.

Дотримуйтеся правильної процедури догляду за шкірою

Є кілька причин, чому дотримання процедури догляду за шкірою є важливим для зменшення впливу стресу на шкіру. По-перше, багато продуктів мають накопичувальний ефект і потребують регулярного використання, отже якщо згадувати про них лише час від часу, жодної користі ваша шкіра не отримає. По-друге, дотримання режиму догляду за шкірою корисно для зняття стресу загалом, оскільки навіть п’ятнадцять хвилин, які ви щоранку та щовечора приділятимете догляду за собою, допоможуть трохи розслабитися та знизити рівень стресу.

Підтримуйте оптимальний рівень зволоження шкіри

Гормони стресу послаблюють природний захисний бар’єр вашої шкіри, через що вона втрачає вологу та стає беззахисною перед довкіллям. Щоб ваша шкіра була зволоженою та захищеною, вам потрібно використовувати зволожувальні засоби, що містять три різновиди активних інгредієнтів: зволожувачі, пом’якшувачі (емоленти) та оклюзиви. Зволожувачі притягують вологу до шкіри, пом’якшувачі змащують її та посилюють природний захист, а оклюзиви створюють додатковий захисний бар’єр.

Спробуйте засоби для догляду за шкірою з антиоксидантами

Наш організм постійно виробляє вільні радикали, які сприяють старінню шкіри. Зазвичай рівень вільних радикалів регулюється природним шляхом, але стрес впливає на здатність організму протидіяти негативному впливу вільних радикалів, що може призвести до окисного пошкодження шкіри. Засоби для догляду за шкірою з антиоксидантами спеціально розроблені для захисту шкіри від вільних радикалів і запобігання її передчасному старінню. Найпопулярніші антиоксиданти, які містяться в продуктах для догляду за шкірою, включають вітамін А (ретинол), вітамін В3 (ніацинамід), вітамін С (аскорбінова кислота), вітамін Е (токоферол), ресвератрол, коензим Q10 і поліфеноли.

Спробуйте масаж обличчя

Під впливом стресу ми часто напружуємо м’язи обличчя, що може призвести до передчасної появи зморшок. Масаж обличчя сприяє розслабленню лицьових м’язів, покращує кровообіг і лімфодренаж, сприяє зміцненню здоров’я шкіри та покращує засвоєння косметичних засобів. Ви можете придбати для масажу нефритовий ролик або просто масажувати обличчя кінчиками пальців. Не забудьте під час масажу використовувати сироватку для обличчя або легку косметичну олію!

Час від часу балуйте себе

Повноцінні спа-процедури для вашої шкіри можуть матимуть потужний антистрес ефект, але навіть такі дрібниці, як розпарювання обличчя, тканинна маска або експерименти з домашніми масками для обличчя власного приготування, можуть змінити ситуацію на краще та зменшити вплив стресу на вашу шкіру.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1117