Як підтримувати зволоженість волосся влітку

26.07.2023 09:10

Як підтримувати зволоженість волосся вліткуУ спекотні літні місяці ваше волосся може зневоднюватися через вплив УФ-променів, солоної морської води та хлорованої води в басейнах. Щоб воно не стало сухим, тьмяним і ламким, влітку варто приділити особливу увагу зволоженню волосся. Дозвольте запропонувати кілька порад, які допоможуть вам підтримувати оптимальний рівень зволоженості волосся в літні місяці.

Використовуйте м’який шампунь і кондиціонер для глибокого зволоження

Миття шампунем неминуче позбавляє волосся вологи та натуральних олій, які захищають його від зневоднення. Щоб мінімізувати цей ефект шампуню, придбайте м’який шампунь, який не містить агресивних поверхнево-активних речовин на кшталт SLS або SLES. Шукайте продукти без сульфатів, у складі яких містяться зволожувальні інгредієнти, такі як олії (наприклад, авокадо, оливкова або арганова) і гідролізовані протеїни. Після використання шампуню обов’язково використовуйте кондиціонер для глибокого зволоження, який розгладить і «закриє» кутикулу для запобігання зневодненню.

Спробуйте ко-вошинг

Ко-вошинг (co-washing) не підходить для всіх типів волосся, але якщо у вас зневоднене або кучеряве волосся, настав час його спробувати. Ко-вошинг — це скорочення від англомовного виразу conditioner-only washing «миття лише кондиціонером», і воно означає саме це: відмову від шампуню на користь миття волосся кондиціонером. Ко-вошинг дозволяє зробити кучеряве або зневоднене волосся зволоженим, м’яким та блискучим волосся. Однак навіть якщо ви стали адепткою ко-вошингу, час від часу треба буде мити голову шампунем для глибокого очищення, щоби запобігти накопиченню на волоссі і шкірі голови залишків стайлінгових засобів.

Використовуйте олії для волосся

Базові (жирні) рослинні олії є чудовими природними кондиціонерами. Вони забезпечують волосся вологою та поживними речовинами, запобігають «пухнастості», відновлюють пошкоджену структуру волосся та допомагають захистити його від негативних чинників довкілля. Один-два рази на тиждень нанесіть на волосся трохи підігрітої олії (наприклад, кокосової або жожоба), залиште її принаймні на пів години, потім змийте шампунем і використайте кондиціонер.

Дайте своєму волоссю відпочити

Сушіння феном і гаряче укладання сприяють зневодненню, тому влітку дуже рекомендується дати волоссю рекомендується відпочити від фена, плойки та випрямляча й на деякий час повернути його природний вигляд. Коли надворі спекотно, волосся швидко висихає само по собі, тож сушіння феном не таке вже й потрібне. Якщо ви категорично не можете обійтися без сушіння феном, встановіть найнижчу температуру, прикріпіть дифузор і не забудьте використати термозахисний спрей.

Захистіть волосся від УФ-променів, солі та хлору

Якщо ви плануєте проводити багато часу на свіжому повітрі, особливо на пляжі чи в басейні, вам потрібно захистити волосся від пошкоджень, спричинених сонячними променями, солоною водою та хлором. Найкращий спосіб захистити волосся від сонця — це носити головний убір або загортати волосся в легкий шарф або тюрбан. Також можна спробувати незмивні засоби для волосся з SPF, але вони далеко не такі ефективні, як головні убори. Перед тим як плавати в басейні, одягніть спеціальну шапочку, щоби захистити волосся від хлору, а після басейну ретельно його вимийте із шампунем і кондиціонером.

Використовуйте освіжальний спрей для волосся впродовж дня

Щоб освіжити волосся в особливо спекотні дні, збризніть його зволожувальним спреєм з інгредієнтами, що запобігають зневодненню, на кшталт екстракту алое вера або гіалуронової кислоти. Спреї-місти зволожують волосся, не обтяжуючи його, запобігають сплутуванню, роблять волосся більш слухняним, підсилюють його природний блиск і мають антистатичний ефект.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1115