5 суперфудів, які є чудовими інгредієнтами для догляду за шкірою

27.07.2023 09:11

5 суперфудів, які є чудовими інгредієнтами для догляду за шкіроюСуперфуди (продукти з винятковою концентрацією поживних речовин) — чудові інгредієнти для догляду за шкірою завдяки високому вмісту антиоксидантів. Кілька Багато косметичних брендів сьогодні випускають цілі колекції засобів для догляду за шкірою на основі суперфудів, а ті, хто любить домашні засоби для догляду за шкірою, часто додають суперфуди до своїх рецептів. Сьогодні ми розповімо про п’ять суперфудів, які є чудовими інгредієнтами для догляду за шкірою.

Насіння чіа

Чіа вирощують у Латинській Америці ще з доколумбових часів, але в решті світу насіння чіа стало справжнім хітом порівняно недавно. Вони є багатим джерелом вітамінів групи В (тіаміну, ніацину, рибовлафіну, фолієвої кислоти), кількох мінералів (кальцію, заліза, магнію, марганцю, фосфору, цинку) і ненасичених жирних кислот.

Олія з насіння чіа має високий потенціал як косметичний інгредієнт завдяки високому вмісту ненасичених жирів. Вона є дуже ефективним зволожувачем, який особливо добре підійде людям з екземою та іншими захворюваннями шкіри, пов’язаними із сухістю. Олія чіа також допомагає зміцнити природний захисний бар’єр шкіри, пригнічує запалення, захищає шкіру від впливу ультрафіолету і зменшує пігментацію.

Насіння конопель

Насіння конопель отримують із технічних конопель, які мають дуже низьку концентрацію психоактивних сполук і тому можуть вирощуватися вільно. У ньому багато білка, вітамінів групи В, марганцю, фосфору, магнію, цинку та заліза. Конопляна олія, отримана холодним віджимом із насіння, цінується за високий вміст ненасичених жирних кислот, особливо лінолевої, олеїнової та альфа-ліноленової.

Конопляну олію широко використовують у догляді за шкірою, оскільки вона активно зволожує шкіру, має протизапальну дію, запобігає появі вугрів і уповільнює старіння шкіри завдяки антиоксидантним властивостям незамінних жирних кислот. Як і олія насіння чіа, вона легка й дуже добре вбирається в шкіру.

Ягоди асаї

Ягоди асаї — це плоди пальми асаї, батьківщиною якої є деякі частини Південної Америки. Вони стали одним із найважливіших продуктів харчування в регіоні навколо дельти річки Амазонка багато століть тому, але їхнє просування як суперфуду почалося лише кілька десятиліть тому. Ягоди асаї мають високий вміст вітаміну А, кальцію та антиоксидантів, які нейтралізують шкідливий вплив вільних радикалів і в такий спосіб уповільнюють старіння шкіри.

Як інгредієнт для догляду за шкірою ягоди асаї можна знайти в anti-age продуктах у формі екстракту або олії. Вони сприяють регенерації та оновленню шкіри, покращують природний захист шкіри від пошкодження ультрафіолетом і вільними радикалами, а також стимулюють вироблення колагену, що допомагає зберегти природну пружність і еластичність шкіри.

Ягоди годжі

На відміну від асаї, годжі походить із Китаю. Плоди цієї рослини, широко відомі як ягоди годжі або вовчі ягоди, використовувалися в традиційній китайській медицині впродовж століть. Ці крихітні червоні ягоди мають високий вміст вітамінів А і С, а також мінералів, особливо заліза. Їхня головна користь для здоров’я полягає у високому вмісті антиоксидантів.

Екстракт ягід годжі можна знайти в засобах для догляду за віковою шкірою, оскільки в ньому зберігаються антиоксидантні властивості ягід. Догляд за шкірою на основі годжі уповільнює процес старіння, відновлює шкіру, допомагає клітинам шкіри поглинати кисень, вологу та поживні речовини, а також зберігає шкіру свіжою, сяючою та молодою.

Листові овочі

Листові овочі, такі як капуста кейл, шпинат і готу кола, є неймовірно багатим джерелом вітамінів, мінералів і фітохімічних речовин, які забезпечують захист від вільних радикалів і запобігають передчасному старінню шкіри. Листові овочі відрізняються високим вмістом провітаміну А (каротиноїдів, особливо лютеїну), вітаміну С, вітаміну К, фолієвої кислоти та марганцю.

Отже, якщо ви любите зелені смузі, гарною ідеєю буде використати трохи смузі як домашню маску для обличчя. Суміш листових овочей зробить вашу шкіру свіжою та сяючою, покращить її антиоксидантний захист, вирівняє тон шкіри, зменшить пігментацію, допоможе позбутися токсинів, а також подарує вашій шкірі зволоження та заряд енергії, який триватиме годинами.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1110