5 засобів для догляду за обличчям із зеленим чаєм своїми руками

21.08.2023 09:07

5 засобів для догляду за обличчям із зеленим чаєм своїми рукамиЗелений чай та матча (порошок зеленого чаю) є чудовими інгредієнтами для догляду за шкірою через високий вміст антиоксидантів та інших біологічно активних речовин. Є багато засобів для догляду за шкірою, які можна зробити із зеленого чаю своїми руками, наприклад, тоніки, скраби та навіть засоби для вмивання. Пропонуємо п’ять простих рецептів засобів для догляду за обличчям із зеленим чаєм, які варто спробувати.

Тонік із зеленим чаєм для жирної шкіри

Незважаючи на те, що зелений чай підходить для всіх типів шкіри, він особливо корисний для жирної, комбінованої та проблемної шкіри, оскільки містить дубильні речовини. Вони регулюють вироблення шкірного сала (себуму) в епідермісі та зменшують пори, запобігаючи некрасивому блиску та виникненню вугрів. Домашній тонік для обличчя із зеленим чаєм допоможе нормалізувати водно-жировий баланс шкіри та надасть їй здорового кольору.

Щоб зробити цей тонік, вам знадобиться дві столові ложки меду, дві столові ложки лимонного соку, столова ложка зеленого чаю, столова ложка гідролату гамамелісу, столова ложка харчової соди, чотири краплі ефірної олії чайного дерева та три краплі вітаміну Е. Поєднайте зелений чай, мед і лимонний сік, перемішайте до однорідності та додайте гамамеліс, харчову соду, олію чайного дерева та вітамін Е. Знову перемішайте та перелийте в пляшку. Наносіть тонік за допомогою ватного диска після вмивання. Його можна зберігати в холодильнику до двох тижнів.

Засіб для вмивання обличчя із зеленим чаєм

Цей засіб для вмивання, як і тонік із зеленого чаю, підходить для всіх типів шкіри, але найбільше користі він принесе жирній та комбінованій шкіри, схильній до висипань. Завдяки своїм антибактеріальним і протизапальним властивостям зелений чай м’яко видаляє надлишок жиру зі шкіри, не залишаючи відчуття сухості та стягнутості, вбиває бактерії, що спричиняють акне, і запобігає почервонінню шкіри, свербінню, лущенню, чорним цяткам и вуграм.

Заваріть чверть склянки міцного зеленого чаю (можна використовувати чайне листя, чайні пакетики або порошок матча — особливої різниці немає) і дайте йому охолонути. Змішайте чверть склянки рідкого кастильського мила, три чверті чайної ложки олії солодкого мигдалю (або будь-якої іншої косметичної рослинної олії, наприклад, оливкової чи кокосової) і 8–10 крапель будь-якої ефірної олії, яка вам подобається. Наприклад, олії чайного дерева та евкаліпта чудово підходять для шкіри, схильної до вугрів, а олія лаванди є чудовим заспокійливим інгредієнтом для чутливої шкіри. Додайте зелений чай і добре перемішайте. Перелийте суміш у пляшку для рідкого мила. Обов’язково струшуйте пляшку перед кожним використанням.

Скраб для обличчя із зеленим чаєм

Листя або порошок зеленого чаю можна використовувати для ніжного відлущування шкіри. Вони допоможуть видалити омертвілі клітини та запобігти тьмяному кольору обличчя. Крім того, антиоксиданти в зеленому чаї нормалізують водно-жировий баланс шкіри, запобігають передчасному старінню та повертають шкірі здорове сяйво.

Змішайте столову ложку сухого листя зеленого чаю або порошку матча, дві столові ложки меду, половину склянки оливкової олії та склянку цукру, бажано коричневого. Змішайте всі інгредієнти до однорідності та перемістіть у темну банку. Закрутіть кришку та зберігайте скраб у холодильнику.

Маска для освітлення шкіри із зеленим чаєм

Завдяки високому вмісту дубильних речовин і антиоксидантів зелений чай допомагає освітлити шкіру. Щоб доповнити та посилити цей ефект, можна поєднати зелений чай із медом, який живить та м’яко відлущує шкіру, кокосовою олією, яка має потужний зволожувальний ефект, та лимонним соком, який відбілює шкіру та зменшує пігментацію.

У невеликій мисці змішайте дві столові ложки меду, дві столові ложки лимонного соку та чайну ложку розтопленої кокосової олії. Додайте столову ложку порошку матча або листя зеленого чаю із чайного пакетика. За допомогою віничка перемішайте інгредієнти до однорідності. Нанесіть суміш на обличчя кінчиками пальців і залиште на 5–10 хвилин. Змийте маску теплою водою, вмийтеся прохолодною водою, промокніть обличчя рушником і нанесіть зволожувальний крем. Не наносьте маску на пошкоджену шкіру (в тому числі після сонячних опіків), оскільки лимонний сік може її подразнювати.

Сироватка для обличчя із зеленим чаєм і кавою

Сироватка — це засіб для догляду за шкірою, призначений для миттєвого живлення і зволоження шкіри та відновлення її сяйва. Більшість сироваток мають лише один основний активний інгредієнт, який відповідає за їхню дію, наприклад, вітамін С або Е, гіалуронову кислоту тощо. Ця домашня сироватка для обличчя зобов’язана своєю дією кофеїну, який можна знайти як у каві, так і в чаї. Він повертає здоровий колір шкіри та набряки, мішки та темні кола під очима.

У великій каструлі змішайте 120 мл олії виноградних кісточок, столову ложку олії жожоба, столову ложку листового зеленого чаю, столову ложку меленої кави, 10 крапель ефірної олії лаванди та 10 крапель ефірної олії грейпфрута. Поставте каструлю на слабкий вогонь і безперервно помішуйте, поки кава не розчиниться. Зніміть із вогню і процідіть через кавовий фільтр або складену в декілька шарів марлю. Перелийте в темну скляну пляшку й наносіть на шкіру щовечора.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1058