5 масок для обличчя з кокосовою олією для здоров’я та сяйва шкіри

31.08.2023 09:07

5 масок для обличчя з кокосовою олією для здоров’я та сяйва шкіриКокосова олія вважається одним із найкращих природних зволожувачів шкіри. Крім того, вона має антибактеріальну дію і не забиває пори, що робить її чудовим компонентом домашніх масок для обличчя для всіх типів шкіри. Сьогодні ми запропонуємо рецепти масок для обличчя з кокосовою олією, які допоможуть зробити вашу шкіру здоровою та сяючою.

Маска з кокосовою олією і медом для сухої шкіри

Суха шкіра отримує найбільше користі від масок із кокосовою олією, оскільки вони забезпечують їй необхідне зволоження. У цій масці кокосова олія поєднується з медом і йогуртом, які живлять шкіру й заспокоюють її, запобігаючи почервонінню і лущенню.

Розтопіть столову ложку кокосової олії в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Дуже важливо її не перегріти! Додайте столову ложку меду (його, можливо, доведеться також підігріти, щоби він став рідким) і столову ложку несолодкого йогурту без добавок або нежирної сметани. Перемішайте інгредієнти до однорідності. Нанесіть суміш на шкіру, залиште на 15 хвилин, змийте й нанесіть зволожувальний крем.

Маска з кокосової олії та куркуми для жирної шкіри

Всупереч поширеній хибній думці, люди із жирною шкірою можуть безпечно використовувати кокосову олію, оскільки її молекули занадто великі, щоби проникнути в пори та спричинити появу прищів. У цій масці для жирної шкіри кокосова олія поєднується з куркумою. Ця спеція має відмінні антимікробні властивості. Вона пригнічує ріст бактерій, що спричиняють прищі, освітлює шкіру та допомагає запобігти плямам від прищів.

Для приготування маски розтопіть столову ложку кокосової олії і з’єднайте її з такою ж кількістю куркуми. Перемішайте до однорідності. Завдяки куркумі маска матиме жовтий або яскраво-помаранчевий колір, але вона не повинна фарбувати шкіру. Нанесіть маску на обличчя, залиште на 10 хвилин, потім змийте. Якщо шкіру злегка поколює, це нормально, але якщо почне пекти, потрібно якомога швидше змити маску.

Маска для обличчя від чорних цяток із кокосовою олією та харчовою содою

Ця очищувальна маска для обличчя допоможе запобігти появі комедонів (чорних цяток) і зберегти шкіру чистою. Харчова сода діє як м’який ексфоліант і видаляє бруд, надлишок шкірного сала та мертві клітини з поверхні шкіри, запобігаючи закупоренню пор. Кокосова олія зволожує шкіру та запобігає запаленням.

Змішайте столову ложку розтопленої кокосової олії із чайною ложкою харчової соди до утворення пасти. Нанесіть пасту на шкіру, зосереджуючись на ділянках, які потребують особливої уваги (ніс і підборіддя). Злегка помасажуйте обличчя кінчиками пальців упродовж приблизно 10 хвилин, потім змийте маску.

Маска з кокосовою олією та алое вера для подразненої шкіри

Й алое вера, і кокосова олія мають заспокійливу та зволожувальну дію на шкіру. Діючи разом, вони знімають подразнення, заспокоюють свербіння і лущення шкіри, запобігають запаленням, прискорюють регенерацію та оновлення шкіри, усувають пігментацію. Ця маска ідеально підходить для догляду за шкірою, що згоріла на сонці.

Розтопіть чайну ложку кокосової олії та змішайте зі столовою ложкою гелю алое вера. Нанесіть суміш на обличчя і ніжно помасажуйте впродовж декількох хвилин. Залиште маску на 15 хвилин, потім вмийтеся прохолодною водою і нанесіть ваш звичайний зволожувальний крем.

Маска з кокосовою олією та лимоном для тьмяної шкіри

Ця маска поєднує в собі заспокійливу та зволожувальну кокосову олію, детоксикаційний мед, антиоксидантний зелений чай і відбілювальний лимон, щоб усунути ознаки втоми, покращити колір обличчя та надати шкірі здорового сяйва. Якщо ваш колір обличчя постраждав через недосипання, ця маска — саме те, що вам потрібно.

Розтопіть столову ложку кокосової олії та столову ложку меду (окремо). Змішайте їх і додайте столові ложки свіжовичавленого лимонного соку і столову ложку порошку матча. Перемішайте всі інгредієнти до однорідності. Рівномірно розподіліть маску по обличчю і залиште на 10 хвилин, потім вмийтеся теплою водою.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1040