6 корисних властивостей ромашкового чаю для вашої шкіри та волосся

04.09.2023 09:04

6 корисних властивостей ромашкового чаю для вашої шкіри та волоссяРомашка — одна з найчастіше використовуваних лікарських рослин завдяки своїм антисептичним, протизапальним, антиоксидантним, заспокійливим і загоювальним властивостям. Ромашковий чай (настій із висушених квіток ромашки) має низку косметичних застосувань. Наприклад, його можна використовувати як натуральний тонік для обличчя або як ополіскувач для волосся. Сьогодні ми докладніше розповімо про корисні властивості ромашкового чаю для шкіри та волосся.

Допомагає зменшити кількість прищів

Завдяки своїм протизапальним і антисептичним властивостям ромашковий чай є чудовим природним засобом від прищів. Просто заваріть ромашковий чай, дайте йому охолонути, змочіть у чаї ватний диск і акуратно протріть ним обличчя. Якщо ви будете робити це регулярно, ромашковий чай допоможе вам позбутися висипань, запобігти появі шрамів від прищів і зменшити запалення.

Заспокоює подразнену шкіру

Ромашковий чай — один із найкращих засобів проти подразнень. Він ефективно заспокоює шкіру, запобігає почервонінню, свербінню та лущенню, а також прискорює загоєння подряпин, порізів, опіків першого ступеня та інших дрібних ушкоджень шкіри. Також можна використовувати настій ромашки для заспокоєння обгорілої на сонці шкіри та для зменшення симптомів деяких шкірних захворювань, таких як екзема та псоріаз.

Допомагає зменшити мішки під очима та темні кола

Якщо ви катастрофічно не виспалися, ромашка — це саме те, що вам потрібно, щоб зменшити набряклість очей і виглядати презентабельно. Заваріть два пакетики ромашкового чаю та поставте їх у холодильник для охолодження. Ляжте, покладіть охолоджені чайні пакетики на закриті повіки й розслабтеся на 15 хвилин. Вуаля, набряклість зникла!

Робить волосся блискучим

Ополіскування волосся ромашковим чаєм — чудовий спосіб надати йому більше блиску. Він особливо добре підходить для світлого волосся, оскільки допомагає підкреслити його природний колір та повернути здоровий блиск пасмам, які вигоріли на сонці. Заваріть велику чашку ромашкового чаю, дати йому охолонути до кімнатної температури та вилийте його на вологе волосся. Залиште чай на 10 хвилин, потім змийте прохолодною водою.

Знімає свербіння і лущення шкіри голови

Завдяки згаданим вище протизапальним і заспокійливим властивостям ромашковий чай може полегшити свербіння і лущення шкіри голови. Нанесіть трохи ромашкового відвару на шкіру голови після миття голови, добре помасажуйте, потім промийте волосся та використайте ваш звичний кондиціонер.

Допомагає боротися з лупою

Згідно з останніми дослідженнями, лупа може бути спричинена грибками (Malassezia furfur) або бактеріями (переважно Staphylococcus і Propionibacterium). Оскільки ромашковий чай має протигрибкові та антибактеріальні властивості, він може стати чудовим доповненням до вашого комплексу заходів для боротьби з лупою. Його можна втирати в шкіру голови й коріння волосся після миття голови й перед останнім ополіскуванням волосся.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1038