5 натуральних продуктів для заспокоєння подразненої шкіри

05.09.2023 09:11

5 натуральних продуктів для заспокоєння подразненої шкіриЧутлива шкіра може погано реагувати на деякі інгредієнти, що широко використовуються в косметиці, особливо ароматизатори та барвники, а гіпоалергенні продукти буває важко знайти. Саме тоді на допомогу приходять олії та інші натуральні продукти, які можуть заспокоїти подразнену шкіру, запобігти зневодненню та зберегти природну м’якість та еластичність шкіри.

Сік листя алое вера

Сік листя алое вера, також відомий як гель алое, є одним із найпопулярніших натуральних засобів для догляду за шкірою. Більшість людей знають його як ефективний засіб від сонячних опіків, але насправді його можна використовувати для зняття будь-якого подразнення шкіри. Алое потужно зволожує шкіру, знімає подразнення, допомагає позбутися почервоніння та лущення, прискорює регенерацію. Окрім заспокоєння подразненої шкіри, його можна використовувати для лікування порізів, подряпин, опіків першого ступеня та інших незначних пошкоджень шкіри.

Кокосова олія

Багато рослинних олій мають заспокійливі та зволожувальні властивості, але кокосова олія вважається однією з найкращих для догляду за подразненою шкірою. Вона складається із жирних кислот з антисептичними та протизапальними властивостями, тому кокосова олія не тільки заспокоює подразнену шкіру, її навіть можна використовувати для лікування екземи та деяких інших шкірних захворювань. Цей природний зволожувач зменшує запалення та дискомфорт, а також допомагає зробити шкіру неймовірно м’якою та еластичною.

Грецький йогурт або сметана

У багатьох країнах люди використовують різні кисломолочні продукти, такі як йогурт або сметана, як натуральний засіб від сонячних опіків шкіри. Завдяки вмісту молочної кислоти вони прискорюють оновлення шкіри та допомагають утримувати воду у верхніх шарах епідермісу, мінімізуючи ризик свербіння та лущення шкіри. Крім того, молочна кислота трохи освітлює шкіру. На відміну від гелю алое вера або кокосової олії, йогурт і сметана не поглинаються шкірою, тому їх потрібно нанести на подразнену ділянку, залишити на пів години, а потім змити.

Ромашка

Ромашка здавна цінується за її антисептичні, протизапальні, заспокійливі та загоювальні властивості. Ця лікарська рослина заспокоює шкіру, оскільки містить природну сполуку під назвою бісаболол. Щоб зняти подразнення шкіри, заваріть ромашковий чай і дайте йому охолонути. Потім змастіть чаєм подразнені ділянки, щоб зменшити почервоніння, свербіння і лущення. До речі, календула має схожі властивості, але вона може сушити шкіру.

Колоїдна вівсянка

Вівсянка — чудове рішенням для заспокоєння подразненої шкіри, оскільки вона має протизапальні властивості. Оскільки звичайні вівсяні пластівці важко використовувати як засіб для догляду за шкірою, вам знадобляться так звана колоїдна вівсянка — дуже дрібний порошок, отриманий із подрібненого вівса. Завдяки маленькому розміру частинок колоїдна вівсянка є дуже м’яким, повністю натуральним заспокійливим засобом для шкіри, що почервоніла та свербить. Найпростіший спосіб застосувати колоїдну вівсянку — це зробити домашню заспокійливу маску для обличчя, змішавши її з водою, трав’яним настоєм або рослинною олією до консистенції пасти.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1037