4 натуральні продукти, які допоможуть позбутися слідів від акне

06.09.2023 09:01

4 натуральні продукти, які допоможуть позбутися слідів від акнеПрищі (акне) — одна з найпоширеніших проблем зі шкірою, з якою стикаються майже 90 % підлітків та приблизно 20 % дорослих. Деякі люди люблять видавлювати прищі, що призводить до додаткових проблем, таких як запалення та темні плями на шкірі або навіть шрами. Слідів від акне буває важко позбутися, але є певні продукти, які освітлюють шкіру та роблять сліди від прищів менш помітними.

Лимон

Лимонний сік — природний відбілювач шкіри завдяки високому вмісту лимонної кислоти. Лимонна кислота — це альфа-гідроксикислота, яка прискорює відлущування відмерлих клітин та регенерацію і оновлення шкіри. Нанесення лимонного соку на шрами від прищів зробить їх світлішими та вирівняє тон шкіри.

Як використовувати. Розріжте лимон навпіл, вичавіть сік і нанесіть його на сліди від акне за допомогою ватної палички. Залиште сік на обличчі приблизно на 15 хвилин, потім вмийтеся. Майте на увазі, що лимон може зробити вашу шкіру більш чутливою до ультрафіолетового випромінювання, тому не забудьте перед виходом на вулицю нанести сонцезахисний крем або хоча б зволожувальний крем з SPF незалежно від пори року.

Ефірні олії

Абсолютно всі ефірні олії мають антисептичні та протизапальні властивості, але деякі краще загоюють і освітлюють шкіру, ніж інші. Найкращі ефірні олії для лікування шрамів від прищів — це олії лаванди, чайного дерева, евкаліпта, герані, кедра, гісопу та ладану.

Як використовувати. Оскільки концентровані ефірні олії можуть подразнювати шкіру й навіть спричинити хімічні опіки, перед використанням їх необхідно розбавляти базовими оліями. Змішайте 1–2 краплі ефірної олії з легкою косметичною рослинною олією (наприклад, виноградних кісточок або солодкого мигдалю) і нанесіть суміш на шрами від прищів. Не змивайте.

Куркума

Порошок куркуми — це не просто спеція. Куркума давно використовується в деяких азіатських системах традиційної медицини завдяки вмісту куркуміну — біологічно активної речовини з протизапальними та антиоксидантними властивостями. Куркумін уповільнює вироблення меланіну (речовини, яка сприяє пігментації шкіри) і прискорює вироблення нових клітин шкіри.

Як використовувати. Змішайте трохи куркуми з такою ж кількістю рідкого меду. Нанесіть отриману пасту на шрами від прищів, тримайте приблизно 20 хвилин, потім вмийтеся прохолодною водою. Як і куркума, мед має антиоксидантні та протизапальні властивості, що робить лікування ще ефективнішим. Якщо у вас жирна шкіра, можна змішати куркуму з лимонним соком замість меду.

Олія шипшини

Олія шипшини — рослинна холодного віджиму з насіння плодів шипшини. Вона містить незамінні жирні кислоти (олеїнову, пальмітинову, лінолеву), вітаміни А і С та інші сполуки, які корисні для вашої шкіри. Завдяки вмісту антиоксидантів олія шипшини освітлює шкіру, вирівнює її тон та зменшує гіперпігментацію, зводячи до мінімуму появу темних плям, спричинених акне.

Як використовувати. Нанесіть краплю олії шипшини на кожний слід від акне. Зачекайте, поки олія вбереться, і промокніть залишки паперовою серветкою або ватним диском. Можна спробувати змішати олію шипшини з олією чорного кмину для більш вираженого ефекту.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1036