4 натуральні продукти для росту волосся

07.09.2023 09:03

4 натуральні продукти для росту волоссяНадмірне випадіння волосся може бути спричинене багатьма факторами, від нехтування засобами для термозахисту до дефіциту вітамінів і стресу. Тому, природно, засоби боротьби із цією проблемою залежатимуть від її точної причини. Однак зазвичай для боротьби з випадінням і стимуляції росту волосся рекомендують засоби, які покращують кровообіг у шкірі голови й допомагають забезпечити волосяні цибулини поживними речовинами й киснем. Сьогодні ми розповімо про декілька натуральних продуктів, які сприяють росту волосся.

Ефірні олії

Є багато ефірних олій, які стимулюють волосяні фолікули, завдяки чому волосся росте швидше. Вони включають, наприклад, олії перцевої м’яти, лаванди, розмарину, шавлії, кедра та герані. Окрім прискорення кровообігу, ці олії допомагають нормалізувати виділення шкірного сала та мають антисептичну дію, запобігаючи деяким поширеним проблемам, таким як жирність коренів волосся, свербіння і лущення шкіри голови, лупа.

Як використовувати. Ефірні олії не можна наносити на шкіру голови в нерозбавленому вигляді, тому що вони занадто концентровані й можуть спричинити сильне подразнення чи навіть хімічний опік. Треба розвести кілька крапель ефірної олії в косметичній рослинній олії (наприклад, кокосовій або жожоба), втерти суміш у шкіру голови, залишити на пів години, а потім ретельно змити із шампунем.

Реп’яхова олія

Реп’яхову олію виготовляють настоюванням кореня лопуха звичайного в рослинній олії. Отриманий олійний екстракт кореня лопуха є популярним засобом від випадіння волосся в деяких країнах Європи. Завдяки своєму високому вмісту фітостеринів, амінокислот, мінералів та інших корисних сполук реп’яхова олія живить волосяні цибулини, знімає подразнення шкіри голови і сприяє росту міцного і здорового волосся.

Як використовувати. Обережно нагрійте олію на водяній бані до комфортної температури та втирайте в шкіру голови. Одягніть шапочку для душу й укутайте голову рушником. Залиште олію мінімум на годину, а потім ретельно вимийте шампунем. Повторюйте процедуру 2–3 рази на тиждень.

Рицинова олія

Рицинова (касторова) олія — це рослинна олія, яку віджимають із плодів рицини звичайної. Вона в основному складається з рицинолевої кислоти — ненасиченої жирної кислоти омега-9, яка не міститься в жодній іншій рослинній олії. Касторову олію впродовж століть використовували як натуральний кондиціонер волосся. Вона містить багато поживних речовин, які живлять волосяні фолікули та змушують волосся рости швидше та густіше. Крім того, касторова олія живить стрижні волосся і розгладжує кератинові лусочки на поверхні волосся, роблячи його блискучим і слухняним.

Як використовувати. Використовувати касторову олію можна так само, як і реп’яхову.

Амла (індійський аґрус)

Індійський аґрус, також відомий як амла або ембліка, — це невелике деревце з родини Філантових, що походить з Індійського субконтиненту. Усі частини рослини, особливо плоди (як свіжі, так і сушені), широко використовуються в традиційній індійській медицині завдяки їхнім сильним антиоксидантним властивостям. Вітамін С та інші антиоксиданти, що містяться в амлі, подовжують анагенну (активну) фазу циклу росту волосся, прискорюючи ріст волосся та зменшуючи випадіння.

Як використовувати. Змішайте 2 чайні ложки порошку амли з такою ж кількістю соку лимона або лайма. Нанесіть суміш на шкіру голови, дайте їй висохнути, а потім змийте теплою водою. Ви також можете купити олію амли і використовувати її 1–2 рази на тиждень так само, як реп’яхову або касторову.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1035