5 пар інгредієнтів для догляду за шкірою, які добре поєднуються

08.09.2023 09:04

5 пар інгредієнтів для догляду за шкірою, які добре поєднуютьсяДеякі інгредієнти для догляду за шкірою (здебільшого агресивні, такі як AHA або ретинол) не варто поєднувати, адже це може завдати більше шкоди вашій шкірі, ніж принести користі. Інші, навпаки, добре взаємодіють і підсилюють ефект один одного. Ось 5 пар інгредієнтів для догляду за шкірою, які можна (і потрібно) поєднувати.

AHA/BHA + гіалуронова кислота

Альфа- та бета-гідроксикислоти (AHA та BHA) — це відлущувальні агенти, які допомагають видалити зі шкіри мертві клітини та очистити пори. А гіалуронова кислота — це природний зволожувач, який притягує вологу до шкіри та утримує її всередині, запобігаючи зневодненню. Незважаючи на слово «кислота» в назві, гіалуронова кислота насправді є дуже м’яким інгредієнтом, що допомагає запобігти сухості шкіри, яку може спричинити кислотний пілінг з AHA або BHA. Отже крем або лосьйон із гіалуроновою кислотою стане чудовим доповненням до хімічного пілінгу.

Ретинол + гіалуронова кислота

Ретинол — це форма вітаміну А, яка прискорює синтез колагену в шкірі, робить менш помітними неглибокі зморшки, покращує тонус шкіри та бореться з акне. На жаль, цей інгредієнт також достатньо агресивний, особливо у високих концентраціях, та може спричинити почервоніння, лущення та сухість. Якщо ви хочете відчути переваги ретинолу, не страждаючи при цьому від його побічних ефектів, треба доповнити засіб із ретинолом засобом із гіалуроновою кислотою, яка заспокоїть і зволожить вашу шкіру.

Вітамін С + вітамін Е

Вітамін С (аскорбінова кислота) і вітамін Е (токоферол) є потужними антиоксидантами, які діють по-різному. Вітамін Е захищає шкіру від вільних радикалів і уповільнює процес старіння, а вітамін С стимулює синтез колагену й забезпечує посилений захист від ультрафіолету. У поєднанні вони ще краще захистять вашу шкіру від старіння, але є одна річ, яку треба пам’ятати. Вітамін С розчиняється у воді, тоді як вітамін Е розчиняється в жирах, тому спочатку треба наносити засоби для догляду за шкірою на водній основі, оскільки олія не дасть їм проникнути в шкіру. Наприклад, спочатку можна використати сироватку для обличчя з вітаміном С, а після неї нанести крем із вітаміном Е.

Вітамін С та/або Е + ферулова кислота

Ферулова кислота — ще один потужний антиоксидант, який бореться з вільними радикалами та зменшує окисне пошкодження клітин шкіри. У поєднанні з іншими антиоксидантами, такими як аскорбінова кислота або токоферол, вона забезпечує ще кращий захист від вільних радикалів. тому це поєднання інгредієнтів вважається дуже ефективним для догляду за тьмяною або віковою шкірою.

Вітамін С або ретинол + SPF

Незважаючи на те, що сонцезахисні засоби блокують більшу частину ультрафіолетового випромінювання, вони не можуть забезпечити 100 % захист. Вітамін С та інші антиоксиданти підсилюють захист від УФ-променів, нейтралізуючи вільні радикали, які утворюються під впливом УФ-променів. Ретинол варто поєднувати з SPF ще з однієї причини. Цей інгредієнт стимулює оновлення клітин шкіри, роблячи шкіру більш вразливою до ультрафіолетового випромінювання, тому, використовуючи засоби з ретинолом, важливо додатково захистити шкіру від сонця.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1030