5 засобів для догляду за шкірою, без яких можна обійтися

12.09.2023 09:13

5 засобів для догляду за шкірою, без яких можна обійтисяЯкщо вірити рекламі, ваш щоденний догляд за шкірою має включати приблизно пів мільйона різних засобів, інакше шкіра ніколи не буде бездоганною. Але знаєте що? Ваша шкіра однаково ніколи не буде бездоганною, адже немає нічого ідеального. А для того, щоби шкіра виглядала здоровою та доглянутою, використовувати пів мільйона різних засобів не обов’язково. Ось п’ять засобів для догляду за шкірою, без яких можна спокійно обійтися.

Засоби для очищення та звуження пор

Виробники косметики пропонують цілу низку засобів, покликаних «очистити і звузити пори», від в’яжучих тоніків до масок-пілінгів. Але чи справді ці засоби виконують свою роботу? Насправді неможливо повністю видалити з пор шкірне сало, а якщо спробувати, шкіра почне виробляти його ще активніше. Що стосується звуження пор, то їхній розмір визначається вашої шкіри та індивідуальними особливостями організму, тому із цим мало що можна зробити. Звичайного засобу для вмивання має бути достатньо, щоб зберегти ваші пори чистими та мінімізувати їхній зовнішній вигляд (але не фактичний розмір).

Усі засоби з SPF понад 30

Число SPF (sun protection factor, фактор захисту від сонця) у кремах для обличчя та інших продуктах для догляду за шкірою показує рівень захисту від УФ-випромінювання. Багато хто думає, що засоби з SPF 30 вдвічі ефективніші за засоби з SPF 15, але це поширена помилка. Шкала SPF набагато складніша; насправді SPF 15 блокує 93 % UVB-випромінювання, SPF 30 блокує 97 %, а SPF 50 блокує…98 %! Тому немає сенсу платити більше за продукти, які не забезпечують значного додаткового захисту. Будь-який дорогий засіб для догляду за шкірою з SPF понад 30 — це лише трюк, який має на меті змусити вас витратити більше грошей.

Спрей для обличчя

Спрей для обличчя — це зазвичай термальна або квіткова вода (гідролат) у формі спрею. Насправді він не так уже й допомагає зволожити шкіру чи вирівняти її pH. Єдине, що спреї роблять добре, — допомагають освіжитися в спеку, і для цього не потрібні дорогі продукти, адже звичайна мінеральна вода в пляшці з розпилювачем відмінно впорається із цим завданням.

Окремі зволожувальні засоби для обличчя, шиї та декольте

Шкіра на шиї та в зоні декольте не так уже й відрізняється від шкіри обличчя, тому, якщо у вас є хороший зволожувальний крем для обличчя, його можна також наносити на шию та зону декольте. Ви ж не купуєте окремі зволожувальні засоби для носа, щік, чола та підборіддя, чи не так? Але треба зазначити, що в засобах для шкіри навколо очей сенс є, тому що шкіра в цій зоні дуже тонка й майже не має сальних залоз, тому ії потрібне додаткове зволоження і живлення.

Супердорогі засоби для догляду за шкірою

Висока ціна не обов’язково дорівнює високій якості. Є багато доступних косметичній продуктів, які працюють так само добре, як і їхні дорогі аналоги, тому можна підібрати якісні засоби для догляду за шкірою, не обтяжуючи свій бюджет. Звичайно, якщо у вас є бажання та можливість, можна купувати люксові продукти, але це не обов’язково.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1025