5 засобів для макіяжу, без яких можна обійтися

13.09.2023 09:05

5 засобів для макіяжу, без яких можна обійтисяСвого часу багато жінок погоджувалися, що для природного макіяжу достатньо пудри, помади та туші. Сьогодні косметичні бренди пропонують вражаюче різноманіття декоративної косметики, від праймерів і хайлайтерів до рідких пігментів, намагаючись переконати споживачів, що ці засоби неодмінно потрібні всім. Але насправді вони просто хочуть заробити на вас більше грошей. Є багато засобів для мейкапу, без яких можна обійтися, — ось п'ять прикладів.

Праймер

Праймер наноситься після зволожувального крему й перед тональним; його завдання — зробити так, щоби тональна основа лягла рівніше і протрималася довше. Однак якщо у вас якісні зволожувальний крем і тональна основа, праймер вам не потрібен, якщо тільки ви не збираєтеся провести цілий день під палючим сонцем або запланували фотосесію.

Праймери зазвичай містять силікони, які роблять шкіру гладшою та допомагають тональному крему краще на ній триматися. Якщо ви хочете, щоб ваш макіяж тримався довше, просто підберіть тональний крем із силіконами замість того, щоб купувати два продукти.

Праймер для повік

Насправді праймери для повік не зовсім марні: деяким людям потрібно наносити якусь базу, щоб тіні не скочувалися впродовж дня. Проте, можливо, у вашій косметичці вже є продукт, який може впоратися із цим завданням, і покупати ще і праймер для повік сенсу немає. Ми маємо на увазі консилер. Окрім приховування плям та інших недоліків, він може служити базою під тіні.

Скраб для губ

Скраби для губ мають допомогти вам позбутися лусочок і зробити ваші губи гладкими, щоби помада ідеально на них лягала. Але можна досягти такого ж ефекту, якщо злегка помасажувати губи чистою м’якою зубною щіткою, а потім нанести бальзам для губ або трохи харчової олії какао, щоби підживити та зволожити шкіру губ.

Тональний крем з SPF 30 або вище

Сонцезахисний фактор (SPF) у косметичних засобах вимірює захист від ультрафіолетових променів типу B (UVB). Мало хто знає, що шкала SPF не є лінійною, тобто засіб з SPF 30 не вдвічі ефективніший за засіб з SPF 15. SPF 15 блокує 93 % UVB-променів, SPF 30 блокує 97 % UVB-променів, а SPF 50 блокує 98 % UVB-променів. Тим не менш, багато виробників ставлять набагато вищий цінник на продукти з вищим SPF, навіть якщо вони не забезпечують набагато кращого захисту. SPF 15 більш ніж достатньо для основи під макіяж; не має сенсу витрачатися на продукти з вищим фактором захисту від сонця, тому що вони цього не варті.

Підводка або олівець для губ

Раніше, коли формули губних помад ще були недосконалими, олівець для губ був гарантією акуратного та стійкого макіяжу. Однак сьогодні досить якісної стійкої помади, блиску або пігменту для губ, а зловживання олівцем змусить вас виглядати так, ніби ви перемістилися в часі з 1992 року в наші дні.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1024